Antero Laukkanen kolumnissaan: Hyvä tahto ja siunaus

26.1.2023 klo 12:40 Kolumnit Antero Laukkanen

Olin aikanaan seitsemän vuotta jo avustajana eduskunnassa. Nyt takana on lisäksi kaksi kautta kansanedustajana. Työpaikka on ollut maailman paras.

Kun kuulin vakavasta sairaudestani, toimittajat soittivat ja kyselivät, miten eduskunta mahtuu tähän kaikkeen. Kerroin, että hyvin, sillä työpaikkani on täynnä arkienkeleitä.

Se hyvä tahto ja ne hyvät teot, joita olen eduskunnassa kohdannut, ylittävät käsityskyvyn. Välillä kun rollailen rollaattorilla tuonne istuntosaliin, tuntuu siltä, että 199 edustajaa kysyy, voivatko he jollain tavalla auttaa.

Jumala antoi Jeesuksen maailmaan, koska Hänellä oli hyvä tahto ihmisiä kohtaan. Siihen sisältyy suuri sanoma: että myös kaikilla ihmisillä kaikkialla olisi hyvä tahto toisiaan kohtaan. Yhteensä viisitoista vuotta eduskunnassa on opettanut minulle paljon. Nöyryys ja toisten kunnioittaminen kulkevat lopulta kaiken edellä. Se, miten kohtelimme toisiamme, muistetaan kun elämämme on ohi. Se jää jäljelle.

Nöyryys ja toisten kunnioittaminen kulkevat lopulta kaiken edellä. Se, miten kohtelimme toisiamme, muistetaan kun elämämme on ohi. Se jää jäljelle.

Minulle on ollut aina tärkeää toivottaa Jumalan siunausta. Siunaus on sellainen käsite Raamatussa, että se on toiselle kaiken hyvän toivomista. Sitä kaikkein parasta, mitä osaa kuvitella, toivottaa toiselle. Siunauksen toivotus ei ole viesti siitä, että ’usko niin kuin minä uskon’, tai ’tee niin kuin minä teen’. Vaan se on viesti siitä, että ’olen kiitollinen sinun elämästäsi, ja siunaan sinua ja toivon sinulle kaikkea parasta’.

Kristittynä ajattelen, että jos saan elää sellaisen elämän, jonka edellä kulkee siunaus, se on ollut hyvä elämä. Kun siunaamme toisiamme, niin ajattelemme hyvää, puhumme hyvää ja teemme hyvää – se on myös evankeliumin ydintä.

Rakkaat lukijat. Jätän eduskunnan, enkä tiedä mitä edessäni on. Turvaan Jumalaan. Turvatkaa tekin!

Antero Laukkanen on jättämässä eduskunnan. Espoolainen kansanedustaja sai viime kesänä ALS-diagnoosin ja syksyllä sähkömopon kulkupelikseen Eduskuntatalossa. (Kuva Jukka Salmi)

Ylös