KD otti vauhtia vaalikampanjaansa myrskyiseltä Suomenlahdelta: ”Paras ohjelma, parhaat ehdokkaat, selkeä viesti”

28.1.2023 klo 18:02 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit vietti eduskuntavaalikampanjansa avajaiset myrskypuuskaisella Suomenlahdella. – Me menemme näihin vaaleihin voittamaan, kannusti varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Peter Östman.

– Te ehdokkaat olette avainasemassa vaalien voittamiseen! Meillä on maailman paras puheenjohtaja, mutta hän on vain yksi henkilö. Me kaikki ehdokkaat olemme parhaat! muistutti Vaasan vaalipiirin kansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas sekä puolueen 1. varapuheenjohtaja Peter Östman kannustuspuheessaan.

Risteilylle osallistui parisensataa kristillisdemokraattia, jotka täyttivät Viking XPRS -lautan keulassa sijaitsevan suurimman auditorion. Mukana oli suuri joukko ehdokkaita ja tukitiimiläisiä.

– Meidän on profiloituva siten, että voitamme!

Östman aiheutti naurua ja hymähdyksiä muistuttaessaan, että istuvat kansanedustajat muodostavat aina ”uhkan” muille ehdokkaille. ”Kannattaako tässä lähteä lainkaan ehdolle, kun tuo Peter kuitenkin menee läpi?”

– Tällä asenteella menetetään jo tuhansia ääniä!

– Meidän kannatuksemme ei kasva, ellei jokainen ehdolla oleva todella halua eduskuntaan. Näen, että te ette todellakaan ole hengailemassa, vaan pyritte tosissanne eduskuntaan!

Peter Östman muistutti ehdokkaiden keskinäisen kannustuksen ja rohkaisun tärkeydestä. – Yhteishenki auttaa vaalivoittoon!

Östman nosti esiin yhteishengen tärkeyden.

– Rohkaisemmeko ja kannustammeko toisiamme?

Puheensa lopuksi hän innosti uuteen nousuun.

Meidän ohjelmamme ja kampanjamme lähtevät lentoon, mikäli me lähdemme lentoon. – Östman kannustuspuheessaan

– Meillä on parhaat ohjelmat ja parhaat ehdokkaat. Meidän ohjelmamme ja kampanjamme lähtevät lentoon, mikäli me lähdemme lentoon, Östman hehkutti.

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma esitteli risteilyn parillesadalle KD-osallistujalle puolueen vaali-ilmeen. Se oli paljastettu medialle perjantaina Eduskuntatalossa.

Kristillisdemokraatit näkyy eduskuntavaaleissa isosti Järjen äänenä sekä hallituksen menon järjettömyyksien paljastajana.

– Vahvempaa! Suorempaa! Selkeämpää! Juupaluoma tiivisti.

– Unohdetaan ammattisanastot ja vaikeat uudissanat, puhutaan selkokielellä – se palvelee kaikkia, Juupaluoma huomautti.

Juontajina koko risteilyn ajan toimivat KD Nuorten entinen puheenjohtaja Annika Lyytikäinen sekä nuorisojärjestön nykyinen pääsihteeri ja Varsinais-Suomen eduskuntavaaliehdokas Tommi Terä.

– Kyllä totisesti KD on suunnanmuutos-puolue, kun tällä risteilyllämme suunta muuttuu neljä kertaa, Lyytikäinen lohkaisi.

Uudenmaan KD-ehdokas Annamari Brandao tuli avajaisristeilylle kouluttautumaan ja innostumaan. Mukanaan hänellä oli musiikki, eli aviomiehensä Roberto Brandao. TVOFistakin tuttu Roberto esiintyi useampaan kertaan vaaliavajais-risteilyn aikana.

Annamari Brandao on eduskuntavaaliehdokkaana Uudellamaalla. Roberto Brandaon laulut ilahduttivat ja innostivat. – Olen tukijoukoissa, Roberto muistutti.

Järjen ääni, 2023

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma esittelemässä medialle Kristillisdemokraattien vaali-ilmettä perjantaina Eduskuntatalossa.

 

 

Ylös