Ismo Portin: ”Hyvä puolue, mutta liian pieni” – valittaminen ei auta, sen sijaan äänestämällä voit kasvattaa suuremmaksi

12.2.2023 klo 15:01 Eduskunta Kristiina Kunnas

– Moni arvostaa kristillisdemokraattien politiikkaa, mutta kritisoi puolueen pienuutta. Se on mielestäni kevyt argumentti, muistuttaa KD:n hallintopäällikkö Ismo Portin.

Hallintopäällikkö Ismo Portin osallistui Kristillisdemokraattien Suomeen suunnanmuutos -kiertueen useisiin tapahtumiin viime syksynä.

– Sekä siellä että ajoittain muuallakin törmään puolueeseemme liittyvään argumentointiin. ’Hyvä puolue, mutta liian pieni.’ Tämä on tietyllä tavalla kevyt argumentti, Portin arvioi.

Hän perustelee.

– Siinä ai aidosti huomioida mahdollisuuksia. : ”Hyvä puolue, mutta liian pieni.”  Tietyllä tavalla kevyt argumentti – miksi?  Siksi, koska se ei aidosti huomioi mahdollisuuksia. Mitenkä niin?

Portin ottaa esimerkkejä lähihistoriasta.

– Esimerkiksi perussuomalaiset kasvatti kansanedustajapaikkojaan jytkyvaaleissa 2011 viidestä peräti kolmeenkymmeneenyhdeksään.

– Vihreät puolestaan kasvatti kansanedustajamääräänsä viidellä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Ja toisinpäin: Keskusta hukkasi 2019 vaaleissa 18 edustajanpaikkaa. Kun aiemmin oli ollut 49, nyt läpi meni 31.

Kristillisdemokraattien politiikkaa arvostavat – järjen ääneen uskovat – voivat ihan oikeasti muuttaa voimasuhteita äänestämällä puoluettamme juuri näissä eduskuntavaaleissa

Portin selittää, mitä haluaa näillä esimerkeillä sanoa.

– Sen, että Kristillisdemokraattien politiikkaa arvostavat – järjen ääneen uskovat – voivat ihan oikeasti muuttaa voimasuhteita äänestämällä puoluettamme juuri näissä eduskuntavaaleissa, Portin muistuttaa.

– Jos siis aidosti haluat Kristillisdemokraateille lisää poliittista mandaattia ja maahamme enemmän järjen ääntä, niin äänestä KD-ehdokasta vaalipiirissäsi, hän kehottaa.

– Äänestäminen on selkein ja oleellisin kannanotto.

Hallintopäällikkö Ismo Portin

Ismo Portin kouluttamassa KD-ehdokkaita Järjen ääni -eduskuntavaalikampanjan avausristeilyllä tammikuun lopussa. (Kuva Olavi Kietäväinen)

 

Ylös