Sari Essayah’n mukaan keväällä äänestetään Suomen suunnasta – Kristillisdemokraateilla on eduskuntavaaleissa 188 ehdokasta

21.2.2023 klo 14:25 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah korostaa, että kevään eduskuntavaalit ratkaisevat Suomen suunnan eli periikö nouseva sukupolvi kestävällä pohjalla olevan maan.

KD on mukana täysillä ehdokaslistoilla. Ehdokkaita on 188, joista miehiä ja naisia on yhtä monta.

Kristillisdemokraatit ovat jättäneet vaaliviranomaisille eduskuntavaalien ehdokaslistat. Yhteensä 188 ehdokkaasta naisia ja miehiä on yhtä paljon eli 94 naista ja 94 miestä.

Kristillisdemokraateilla ehdokaslistat ovat täynnä. KD on vaaliliitossa Helsingissä, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä Lapissa, mikä rajoittaa listalla olevien KD-ehdokkaiden määrää näissä piireissä.

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoman mukaan KD:lla on kattavat listat eri taustaisia ja vahvan osaamisen omaavia ehdokkaita. Monilla on aiempaa kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, mutta joukossa on myös aivan uusia kasvoja.

KD:n ehdokkaissa on perinteiseen tapaan mukana paljon sote-ammattilaisia ja opetusalan osaamista, mutta ymmärrystä taloudesta, yrittäjyydestä ja kriisinkestävyydestä.

KD tavoittelee kansanedustajamäärän tuntuvaa nostamista 8-10 paikkaan.

– Hyvän nosteen ja vaaliliittojen myötä KD tavoittelee kansanedustajamäärän tuntuvaa nostamista 8-10 paikkaan. Kaikki nykyisistä kansanedustajista Uudenmaan Antero Laukkasta lukuun ottamatta hakevat jatkoa eduskuntatyölleen, hän kertoo.

Kristillisdemokraatit lähtee eduskuntavaaleihin tunnuslauseella ”Järjen ääni”.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah korostaa, että kevään eduskuntavaalit ratkaisevat Suomen suunnan eli periikö nouseva sukupolvi kestävällä pohjalla olevan maan.

– Suomalaisen yhteiskunnan uudistaminen ei voi odottaa. Nykyreseptillä ei kyetä turvaamaan suomalaisten hyvinvointia ja pitämään heikoimman puolta. Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen järjenkäytön ja vastuullisuuden tielle. On palattava perusasioiden ja -arvojen äärelle.

– Ikävä kyllä, järjettömyyksiä yhteiskunnassamme riittää. KD on järjen ääni, kun ideologiset tuulet tuovat mukanaan vaikkapa sellaista viestiä, ettei velalla ole väliä tai että päästöt vähenevät, kun siirrämme työpaikat, teollisuuden ja ruoantuotannon ulkomaille tai että lainsäädännöllä voidaan ohittaa biologia. KD on järjen ääni, kun uutisia katsoessa mielessä pyörivät sanat ”ei mitään järkeä”, Essayah sanoo.

Tiedot ehdokkaista löytyvät vaalipiireittäin KD:n ehdokasgalleriasta tästä. Galleriasta löytyvät ehdokkaiden perustiedot sekä sosiaalisen median linkkejä.

Ylös