Korkotukilainojen määrärahat puolittuvat – Peter Östmanin mukaan päätöksellä kavennetaan asumisvaihtoehtoja

21.2.2023 klo 14:59 Politiikka Samuli Rissanen

Peter Östman on huolissaan pieni- ja keskituloisia hyödyttävien lyhytaikaisten korkotukilainojen myöntämisvaltuuksien puolittamisesta.

Kansanedustaja Peter Östman on huolissaan siitä, että hallitus päätti lyhytaikaisille korkotukilainoille myöntämisvaltuudeksi vain 105 miljoonan määrärahan viimevuotisen 200 miljoonan sijaan.

Lyhytaikaisen korkotukilainan avulla rakennetuista asunnoissa on tulorajat niihin muuttaville asukkaille, ja niistä voi nauttia pieni- ja keskituloiset.

– Tällä päätöksellä kavennetaan pieni- ja keskituloisten asumisvaihtoehtoja tulevaisuudessa

– Tällä päätöksellä kavennetaan pieni- ja keskituloisten asumisvaihtoehtoja tulevaisuudessa, Östman sanoo.

Kiinteistö- ja rakentamisala työllistää Suomessa 500 000 ihmistä eli jopa 20 prosenttia kaikista työllisistä. Alalla on valtaisa työllisyysvaikutus Suomessa, mutta nyt rakentaminen on hiipunut jo vuodesta 2022 nousevien kustannusten, kasvavien korkojen ja heikentyneen kuluttajaluottamuksen vuoksi.

– Lyhytaikaisten korkotukilainojen myöntämisvaltuuksien pudotus puolella heikentää myös rakennusalan työllisyyttä ja syventää entisestään alan ahdinkoa, Östman muistuttaa.

Hän on jättänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen ministerille vastattavaksi yhdessä kahden muun kristillisdemokraattien kansanedustajan kanssa.

Ylös