Arjen asiantuntija, joka on aina valmis sanoista tekoihin – Uudenmaan varakansanedustaja Tiina Tuomela motivoituu yhteisten asioiden hoitamisesta

24.2.2023 klo 17:11 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Uudenmaan varakansanedustaja, Vantaan kaupunginvaltuutettu sekä Vantaan ja Keravan aluevaltuutettu, erikoislääkäri Tiina Tuomela valmistautuu kolmatta kertaa eduskuntavaaleihin. Hän kertoo KD-Kompassi-ohjelmassa, miltä asetelmat eduskuntavaaleissa vaikuttavat.

Tuomela myöntää, että vaikka ihmisten tapaaminen vaalikojuilla lämmittää mieltä, niin kilpailutilanne vaaleissa on raastavaa.

– Nautin kampanjoinnista ja ihmisten kohtaamisesta. Olen ehkä omimmillani turuilla ja toreilla, Tuomela sanoo.

Siitä kertoo myös hänen sloganinsa Sanoista tekoihin – kansalaisia kuunnellen. Viime vaaleissa Tuomela tuli kakkossijalle heti Antero Laukkasen jälkeen ja hänestä tuli Uudenmaan varakansanedustaja. Nyt hän kertoo kampanjoivansa tosissaan, jotta pääsisi Arkadianmäelle kolmannella yrittämällään.

– Mutta vahvoja ehdokkaita Uudellamaalla on muitakin ja tietenkin kilpailuasetelma on raastavaa.

– Koulutuksen alasajo pitää lopettaa

Tuomelan mukaan häviämisen ja pettymisen pelko on vaaleissa inhimillinen tuntemus. Hän on kerännyt vaaleissa aina mukavasti ääniä, mutta jokaiseen vaaliin lähdetään keräämään äänet uudestaan.

– Pyrin kaikessa kuitenkin siihen, että tekisin hyvän kampanjan ja yhteishenki säilyisi eikä kukaan kampittaisi ketään.

Politiikkaa eli yhteisten asioiden hoitamista Tuomela pitää arvokkaana ja motivoivana. Hänet tunnetaan asiantuntijana, lastenlääkärinä ja erikoislääkärinä sekä sisäilma-asioiden eksperttinä.

Tuomela on myös ruoka-avun ammattilainen ja asunnottomien puolestapuhuja. Nämä ovat hänelle ”sydämen asioita”.

– Lääkärinä eli soten asiantuntijana olen huolissani hyvinvointialueiden tulevaisuudesta ja rahoituksesta. Kasvava vanhusväestö merkitsee, että tarvitaan lisää rahaa ja hoitajia.

Tuomela puhuu ennaltaehkäisystä, johon kuuluu lasten ja perheiden tukeminen. Myös yksinäiset  tarvitsevat tukea.

– Koulutuksen alasajo pitää lopettaa, hän lisää.

Hän kertoo haluavansa olla puolueen sloganin mukaisesti Järjen ääni. Hän kuvaa itseään myös arjen asiantuntijaksi.

– Sellainen, joka osaa asettua kansalaisten asemaan ja yrittää ymmärtää mitä he toivovat ja mikä heille olisi mahdollisimman parasta.

– Silti pelkkä järki saattaa olla aika kylmää. Kun saadaan järkeä ja tunnetta sopivassa määrin yhdistettynä, niin siinä on ihan hyvä pakkaus, Tuomela sanoo.

Kuuntele koko Tiina Tuomelan haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 25.2. klo 12.50, uusinta maanantaina 27.2. klo 22.40

 

Ylös