”Särmää, suoraviivaisuutta, järkeä ja sydäntä” – Päivi Räsänen lähtee motivoituneena eduskuntavaaleihin

7.3.2023 klo 09:52 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja, ministeri ja tällä kaudella myös KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittu Päivi Räsänen lähtee motivoituneena eduskuntavaaleihin.

– Haluan tehdä työtä erityisesti terveydenhuollon tason parantamiseksi, vanhustenhoidon turvaamiseksi ja lasten kasvua ja kehitystä tukevan perhepolitiikan edistämiseksi, kahdeksannelle kaudelleen pyrkivä Päivi Räsänen kertoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen ei juuri ehdokasesittelyjä kaipaa.

Vuodesta 1995 kansanedustajan tehtävässä vaikuttanut Räsänen on ehtinyt olla puolueensa puheenjohtaja (2004-2015) ja sisäministeri (2011-2015). Tällä vaalikaudella hän otti harteilleen näkyvän tehtävän KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Räsäsellä on ollut ryhmän työskentelyä varten omia, pitkän kokemuksen tuomia näkemyksiä. Tultuaan valittua tehtäväänsä Räsänen kertoi KD-Lehdelle, että haluaa tuoda kristillisdemokraattisen eduskunnan työskentelyyn särmää ja suoraviivaisuutta ja puolueen äänestäjille tärkeät kristilliset arvot selkeästi esiin.

– Koen vahvaa motivaatiota ja sisäistä kutsumusta

– Koen vahvaa motivaatiota ja sisäistä kutsumusta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, Räsänen kertoo nyt.

Kahdeksannelle kaudelleen hän tähtää tilanteessa, jossa terveydenhuolto on kriisiytymässä henkilöstövajeen vuoksi ja toisaalta ulkoinen ja sisäinen turvallisuus tarvitsevat puolustajia.

– Lääkärin koulutuksen saaneena ja entisenä sisäministerinä haluan antaa osaamiseni tässä työssä käyttöön. Turvallisuus on yhteiskunnan ydintehtävä, siitä on kaikissa oloissa huolehdittava. Sanan- ja uskonnonvapauden puolustaminen ovat myös leimanneet tämän vaalikauden aikaisia haasteitani. Tämänkin koen kunniatehtävänäni myös jatkossa, hän sanoo.

Räsänen muistuttaa, että Suomi on selviytynyt vaikeista ajoista ahkeruudella, rehellisyydellä, työn ja yrittämisen arvostuksella, ihmisarvon kunnioittamisella, perheistä huolehtimalla ja yhteisvastuun periaatteella.

– Nämä kristillisestä maailmankuvasta perityt arvot luovat kestävän pohjan päätöksenteolle tänään ja tulevaisuudessa.

Päivi Räsänen

ikä: 63v
paikkakunta: Riihimäki
perhesuhteet: Naimisissa, 5 aikuista lasta, 10 lapsenlasta
koulutus ja ammatti: Kansanedustaja, lääkäri
tärkeimmät luottamustoimet: Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu, kirkkovaltuutettu
harrastus politiikan ulkopuolella: Murtomaahiihto, uinti
some: www.facebook.com/paivi.rasanen.71, Twitter-käyttäjänimi @PaiviRasanen, Instagram p_rasanen

vaalilause: Järjen ja sydämen ääni.

Ylös