Mirja Kolehmainen blogissaan: Miksi Kristillisdemokraatit eikä jokin muu puolue?

8.3.2023 klo 13:51 Mielipiteet & Blogit Lukijalta

Eduskuntavaalit käydään 2. huhtikuuta. Näissä vaaleissa mitataan myös pitkälti sitä, millaisia arvoja kukin puolue tarjoaa äänestäjilleen.

Entä mikä saa minut äänestämään juuri kristillisdemokraattia eikä jonkun toisen puolueen ehdokasta?

Ensinnäkin itselleni on tärkeää, mitä arvoja puolue edustaa. Toki yksittäinen ehdokas on myös tärkeä, sillä ehdokkaista ja jäsenistäänhän puolue koostuu. Minulle merkitsee se, että Suomesta löytyy puolue, joka nojaa kristillisiin arvoihin, kuten lähimmäisenrakkauteen ja samalla toisista huolehtimiseen. Ja kyllä, olen itse uskova kristitty, ja se tuo kristilliset arvot entistä tärkeämmäksi ja läheisemmäksi itselleni. Tämän vuoksi onkin ihmeellistä, miksi niin moni uskova kristitty haluaa äänestää jotain muuta puoluetta tai muun puolueen ehdokasta kuin kristillisdemokraattia.

Vaalikentillä yhdeksi syyksi, miksi ei äänestetä Kristillisdemokraatteja, sanotaan se, että puolue on niin pieni. Mutta miksi ei nähdä sitä, että juuri se, että jätetään äänestämättä meitä, pitääkin puolueen pienenä?

Mutta miksi ei nähdä sitä, että juuri se, että jätetään äänestämättä meitä, pitääkin puolueen pienenä?

Toinen syy, miksi osa vierastaa Kristillisdemokraatteja on se, että moni kokee meidät uskontopuolueeksi. Kristillisdemokraateissa on meitä monia, jotka olemme uskovia. Kristilliset arvot kuuluvat kristinuskoon ilman muuta. Silti puolueena olemme mielestäni riittävän moniääninen. Meistä osa haluaa pitää erillään tai täysin erillään politiikan ja uskonnon. Se on mielestäni hyvä asia. Itse tosin kuulun, myönnän sen, heihin, jotka ajattelevat, että oma usko saa näkyä politiikassa. Vedän rajan siihen, että meidän tehtävä puolueena olisi käännyttää ketään. Ellei sitten joku vapaaehtoisesti halua tulla näistä asioista keskustelemaan. Se on ihan eri asia silloin.

Eutanasia ja abortti ovat asioita, joissa olen elämän puolella. Hyvä saattohoito ja kivun lievitys kuuluvat mielestäni kuolevan ihmisen perusoikeuksiin, joita tulee olla saatavana koko Suomessa. Abortista ajattelen itse niin, että haluan olla puolustamassa syntymättömän lapsen oikeutta elämään. Poikkeuksena tilanne, jossa äidin oma henki olisi vaarassa. Perheitä tulee tukea sen jokaisessa tilanteessa. Kristillisdemokraatit onkin aito perhepuolue unohtamatta yksinasuvia.

Kristillisdemokraattien Perhepaketin 2023 löydät KD:n sivuilta tai voit lukea tästä.

Olin ensimmäisen kerran sitoutumattomana KD:n ehdokkaana kuntavaaleissa 2017. Sitten kuntavaaleissa 2021 olinkin jo KD:n varsinaisena jäsenenä ehdokkaana. Kuulun siis Kristillisdemokraatteihin.

Tämän kevään eduskuntavaaleissa olen kahden ehdokkaan tukitiimeissä; Uudeltamaalta Susanna Koivulan sekä Helsingissä Sari Kuminin. Tukitiimeissä olemisen olen kokenut mielekkäänä ja tärkeänä tapana olla vaikuttamassa KD:n menestyksen eteen.

Kristillisdemokraateissa on näissä eduskuntavaaleissa muutenkin upeita ehdokkaita ympäri Suomea. Tästä pääset katsomaan oman alueesi KD:n ehdokkaat.

Tosiasia on se, että vain äänestämällä voit vaikuttaa siihen, millaisia päättäjiä seuraavalle nelivuotiskaudelle valitaan. Minulle on tärkeää, että valituksi tulee ehdokkaita, joihin voi luottaa ja joilla on terveet arvot sekä vastuullisuutta asioiden hoitamisessa.

Siksi oma valintani on Kristillisdemokraatit.

Mirja Kolehmainen
kirjoittaja on helsinkiläinen kristillisdemokraatti, lähihoitaja ja yo-merkonomi, kotoisin Itä-Suomesta Savonlinnasta, kirjoilla Helsingissä vuodesta 1995
Ylös