Kolmannelle kaudelle pyrkivä kansanedustaja Sari Tanus kolumnissaan: Vaaleissa voi ja pitää vaikuttaa

18.3.2023 klo 18:14 Kolumnit Sari Tanus

Suomi on kuilun partaalla. Sairaaloissa ei ole hoitajia, lääkäreistä on pula, tutkimuksiin ja hoitoon ei pääse. Maataloudet ajautuvat konkursseihin. Oppimistulokset laskevat, kouluissa ei opita perustaitoja, opettajat väsyvät. Valtio velkaantuu hurjaa vauhtia. Tarvitaan todella nopeasti suunnanmuutos!

Arvot ja asenteet ratkaisevat, kuinka asioita hoidetaan ja mitä asioita priorisoidaan. Suomea on rakennettu sukupolvien ajan kristillisten arvojen varaan. Tilanne on kuitenkin muuttunut. Kristillisiä arvoja kyseenalaistetaan jatkuvasti ja monien päätösten perustat ovat meille vieraita. Viime vuodet ovat osoittaneet, kuinka menneiden sukupolvien rakentamaa, kestäviin arvoihin perustuvaa Suomea murennetaan pala palalta.

Haluamme takaisin turvallisen Suomen, jossa yrittäminen ja työnteko kannattaa aina, jossa lääkäriin pääsee nopeasti ja jossa jokainen saa hyvää opetusta ja oppii.

Haluamme takaisin turvallisen Suomen, jossa yrittäminen ja työnteko kannattaa aina, jossa lääkäriin pääsee nopeasti ja jossa jokainen saa hyvää opetusta ja oppii. Haluamme olla rakentamassa Suomea, jossa jokainen pärjää ja jossa jokaisen ääni on samanarvoinen.

On palattava perusasioihin ja niiden hyvään hoitamiseen. Heikommista on huolehdittava ja tukea tarvitsevien on tukea löydettävä. Hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen edellyttää, että talous saadaan tervehdytettyä, hurja velkaantuminen taitettua. Päätöksiä pitää tehdä ripeästi, mutta demokraattisesti ja se puolestaan edellyttää laajaa sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapautta.

Vaaleissa on hyvä muistaa, että politiikassa päätöksiä tehdään pitkälti omien arvojen pohjalta. Siksi on tärkeää huolella miettiä kenelle äänensä antaa. Keskusteluja on hyvä käydä ja kannustaa kaikkia vaaliuurnille. Äänestämällä voi ja pitää vaikuttaa. Kiitos kun sen teet.

Sari Tanus näyttää esimerkkiä äänestämisessä. Aluevaaleissa ehdolla ollut erikoislääkäri-kansanedustaja äänesti pandemia-aikaan ulko-äänestyspaikalla tammikuussa 2022. Tanus toimii nyt eduskunnan lisäksi myös Tampereen kaupunginvaltuutettuna että Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuutettuna.

Ylös