Uudenmaan KD-ehdokas Pentti J. Rönkkö teki Sari Essayah’sta napakan videohaastattelun Ylen TV-studiolla

23.3.2023 klo 12:29 Politiikka Kristiina Kunnas

Uudenmaan KD-ehdokas, toimittaja Pentti J. Rönkkö oli mukana Yle TV1:n puheenjohtajatentin yleisössä keskiviikkoiltana. Hän sai Sari Essayah’lta lyhyen mutta sitäkin innostavamman videohaastattelun.

Pentti J. Rönkkö nappasi Sari Essayah’n videohaastatteluun heti, kun Ylen puheenjohtajatentti oli keskiviikkoiltana päättynyt.

– Me yleisönä ja tukijoukkona ollut KD-väki ympäröimme hänet. Oli vauhdikas spiritti päällä, Rönkkö kertoo.

Oli vauhdikas spiritti päällä.

Sari Essayah’n takana ja vierellä istui lähetyksen ajan kristillisdemokraatteja, joista lähes kaikki ovat myös ehdokkaina huhtikuun eduskuntavaaleissa. Tentti tuli ensimmäisen ennakkoäänestypäivän iltana.

Sari Essayah myöntää Rönkön kysymykseen videossa iloisena, että kampanjaa tehdään innolla kaikissa vaalipiireissä ja että Kristillisdemokraateilla on vaaleissa mahdollisuus lisäpaikkoihin.

Pentti J. Rönkkö, vaalit 2023

Keravalainen kokenut toimittaja, kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointialueen varavaltuutettu sekä eduskuntavaaliehdokas Pentti J. Rönkkö Eduskuntatalon portailla.

Pentti J. Rönkkö, Uudenmaan KD-ehdokas Keravalta 184

1. Esittele itsesi lyhyesti. Miksi sinä sopisit kansanedustajaksi?

Olen energinen ja vastuuntuntoinen toimija, jolla on riittävästi sekä poliittista kokemusta että elämänkokemusta kansanedustajan tehtävän hoitamiseen. Toimittajan tausta sopii erinomaisesti uusien asioiden omaksumiseen ja asioiden nopeaan haltuun ottoon. Lisäksi kykenen tekemään tarvittavia päätöksiä, helppoja ja vaikeita. Kristillisdemokraattien ehdokkaana voi taata, että pidän kristilliset arvot suuntaa antavina kaikessa työssä.

2. Tärkeimmät teemasi eduskuntavaalikampanjassasi?

Energia: sähkö on perushyödyke, joka kuuluu kaikille suomalaisille kohtuuhinnalla. Se ei saa olla pörssikurssien tai futuurien armoilla.
Nykyinen hallitus on tehnyt arvopolitiikkaa marginaaliryhmien ehdoilla. Haluan palauttaa tavallisen suomalaisen kristillisiin arvoihin pohjautuvat perusarvot kunniaan ja sitä kautta taata lapsille ja nuorille terveen kasvuympäristön.
Haluan varmistaa, että hoitoa tarvitsevat pääsevät sote-uudistuksesta huolimatta hoitoon nopeasti.

3. Vaalilauseesi?

Nyt tarvitaan järjen ääntä!

• 65-vuotias
• naimisissa, 4 aikuista lasta
• toimittaja
• kaupunginvaltuutettu, Vantaa-Keravan hyvinvointialueen varavaltuutettu ja yksilöasiain jaoston jäsen
• KD:n puoluevaltuuston jäsen
• kirkkovaltuutettu
• harrastaa liikuntaa, lähinnä salibandya ja uinti, kirjallisuutta, autoilua ja matkailua
• penttijronkko.blog
• Facebook: /penttijronkkoKD

Katso Pentti J. Rönkön 21 sekunnin video puheenjohtaja Sari Essayah’sta täältä

 

Puheenjohtajatentti, Sari Essayah, KD-tukijoukko

Sari Essayah’n tukijoukko Yle TV1:n puheenjohtajatentin studiolla. Videon kuvaaja Pentti J. Rönkkö kolmas oikealta vierellään Tiina Arlin ja Jouko Jääskeläinen (oikealla), Ami Rinta-Valkama, Tiina Tuomela, Sirpa Pursiainen ja Sari Essayah. Eturivissä kuvassa vasemmalta Pentti Helin, Annamari Brandao, Ari Mönttinen ja Mika Ebeling. Yleisö koostui lähes täysin Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaista. (Kuva Elsi Juupaluoma)

 

Ylös