”Vaalikausi oli täysin poikkeuksellinen mutta vaalikampanja hyvin inspiroiva” – Sari Essayah valtiopäivien päättäjäisissä

29.3.2023 klo 21:44 Uutiset Kristiina Kunnas

– Nousevat gallupit antavat omanlaisensa potkun tähän KD:n viimeisen vaaliviikon ja viikonlopun kampanjaan, uskoo Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

– Puhemiesten ja presidentin puheista korostui se, että mennessämme läpi vaikeita aikoja on yhteistyö aina tarvittaessa löytynyt tässä talossa, Sari Essayah kiitteli valtiopäivien päättäjäisten puheenvuoroja.

– Tietenkin vaalikamppailuissa jokainen puolue tuo omat vaihtoehtonsa esille.

– Niin teemme mekin: Suomi ehdottomasti tarvitsee suunnanmuutoksen.

– Korostus on kuitenkin siinä, että tiukan paikan tullen tämä talo löytää tavan tehdä yhteistyötä.

Sari Essayah istui eduskunnassa 2003–2007 ja Euroopan parlamentista palattuaan pyrki ja pääsi eduskuntaan uudelleen 2015. Nyt hän on siis toiminut kansanedustajana ja europarlamentaarikkona jo pian parikymmentä vuotta.

2019 alkaneeseen kauteen osui presidentin puheen mukaan ”paljon, aivan liikaakin: koronaa ja sotaa”. Tulivat poikkeusolot pandemian ja turvallisuustilanteen muutos sekä hakemus puolustusliitto Natoon Venäjän hyökkäyssodan myötä.

– Kyllä tämä on ehdottomasti ollut niin poikkeuksellinen vaalikausi, ettei tätä voi verrata mihinkään muuhun. Kriisit muuttivat myös työskentelytapojamme, Sari Essayah muistuttaa.

– Eduskunta pysyi kuitenkin koko ajan toimintakykyisenä, mikä oli sekin hyvin merkittävää. En ikinä olisi neljä vuotta sitten kuvitellut, mitä nämä vuodet toisivat tullessaan.

Essayah ei erikseen mainitse asiaa, mutta hänellä itselläänkin oli kovin poikkeuksellinen vaalikauden alku. Hän kävi läpi rintasyövän hoitoineen syksyllä 2019.

– Hienoa, että nyt ollaan taas uuden kynnyksellä. Muistutti presidentti myös, että tiukkoja aikoja vastakin varmasti tulee.

KD-Lehti tapasi Sari Essayah’n valtiopäivien päättäjäisten kahvitilaisuudessa Eduskuntatalon Valtiosalissa. Essayah totesi vaalikampanjan olevan kovasti innoittava.

– On ollut todella inspiroivaa. Monet ehdokkaat tekevät loistavaa kampanjaa. Kyllä huomaa sen, että draivi on päällä. Joka puolelta tulee viestejä, että ’nyt äänestän ensi kertaa KD:tä’.

On ollut todella inspiroivaa. Monet ehdokkaat tekevät loistavaa kampanjaa. Kyllä huomaa sen, että draivi on päällä.

– Lisäksi meillä on ollut nousujoheiset gallupit. Uskon, että se antaa omanlaistaan potkua tähän viimeiseen viikkoon ja viikonloppuun. Vielä jaksetaan!

Sari Essayah ja Antero Laukkanen Valtiosalissa päättäjäisseremonioiden jälkeisillä puhemiehen tarjoamilla kahveilla. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös