Päivi Räsänen: Tiukka kilpailu paikan säilyttämisestä – mutta erittäin ahkera ja yhteen hiileen puhaltava Hämeen KD-ehdokasjoukko

30.3.2023 klo 16:46 Politiikka Kristiina Kunnas

– Eduskuntatyö on elämänmakuista, ei paperinmakuista, sanoo Päivi Räsänen. Kokemusta on jo 28 vuotta, mutta Räsänen haluaa edelleen jatkaa kansanedustajana. Työtä tehdään nyt hurjasti, että edustajanpaikka säilyisi Hämeen Kristillisdemokraateilla.

– Kun tänne ensimmäisiä kertoja tulin, olihan se jännittävää. Silloin pohdin, miten nopeasti lääkärinä turhaudun tässä talossa. Hyvin pian huomasin, että työ täällä ei olekaan paperinmakuista vaan elämänmakuista, Päivi Räsänen totesi keskiviikkona Facebook-live-lähetyksessään. Live on tallennettu Räsäsen Facebook-sivulle, ja sen voi sieltä katsoa.

– Olen tehnyt nyt päivittäin näitä live-lähetyksiä Facebookiin. Niillä on ollut paljon seuraajia – tietysti eri puolilla Suomea. Toivottavasti ne hyödyttävät muuallakin, Räsänen toivoo.

Hän käsittelee live-lähetyksissään sekä kampanjaa, kampanjatunnelmia että vaaliteemoja hiukan syvällisemmin.

Räsänen teki suoran lähetyksen keskiviikkona juuri ennen valtiopäivien päättäjäisiä. Hän näytti istuntosalin lisäksi myös Valtiosalia, jonne juuri katettiin kahvitarjoilua. Puhemies tarjosi juhlavat kahvit edustajille ja kutsuvieraille päättäjäisten jälkeen.

Räsänen ei ehtinyt juurikaan jäädä kahveille vaan jatkoi pikaisesti suoraan vaalityöhön.

– Kristillisiä arvoja tarvitaan tänään yhä kipeämmin. Siksi olen jälleen ehdolla.

– Olen kokenut hyvin vahvasti tämän vaikuttamistyön, kansanedustajan työn omaksi tehtäväkseni, kutsumustehtäväkseni.

Olen kokenut hyvin vahvasti tämän vaikuttamistyön, kansanedustajan työn omaksi tehtäväkseni, kutsumustehtäväkseni.

– Vaaleihin on joka kerta mentävä nöyrällä mielellä. Mihin hämäläiset äänestäjät päätyvät?

Gallupien mukaan Kristillisdemokraattien paikka on uhattuna Hämeessä. Ehdokkaat eivät kuitenkaan ole tuumaakaan luovuttaneet.

– Meillä todellakin on meneillään tiukka kilpailu paikasta Hämeessä, Päivi Räsänen kertoo.

– Periksi ei anneta – loppuun asti painetaan ja luottamus on, että paikka tulee, viestitti puolestaan lahtelaisehdokas Marjo Loponen alkuviikosta.

Räsänen kehuu hienoa yhteistyötä ehdokkaiden välillä.

– Meillä on ollut hyvä tunnelma ja innostavia kohtaamisia, hän kiittää.

– Olemme saaneet paljon rohkaisua. Meillä on erittäin ahkera ja yhteen hiileen puhaltava ehdokasjoukkue ja satoja tukitiimiläisiä. Loppuun asti teemme täysillä työtä, Räsänen kertoo.

Katso Päivi Räsäsen Facebook-Livet! To 30.3. noin klo 17 Riihimäellä hernesoppatykiltä

– Aion pitää Facebook-liven torstaina noin klo 17 hernesoppatykin edessä Riihimäellä, Päivi Räsänen kertoo. Valtiopäivien päättäjäis-liven voi katsoa tallenteena täältä.

Uudelleen eduskuntaan pyrkivät kansanedustajat keskeyttivät vaalikampanjan ja saapuivat Eduskuntataloon koruttomiin mutta juhlaviin valtiopäivien päättäjäisiin keskiviikkona 29.3. Päivi Räsänen (keskellä) ennen tilaisuuden alkua keskustelussa Sari Essayah’n ja Kokoomuksen Timo Heinosen kanssa. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös