Isoja eroja on – KD haluaa saattohoidon koko Suomeen, PS kannattaa eutanasiaa – ”On syitä miksi kannattaa valita KD”

30.3.2023 klo 19:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Vaalikentillä on kuultu kysymyksiä miksi pitäisi äänestää Kristillisdemokraatteja jos vertaa vaikkapa Perussuomalaisiin.

Jotkut ovat tulleet suoraan sanomaan vaalityössä oleville ehdokkaille, että ”mitä eroa on siinä, äänestänkö kristillisdemokraattiehdokasta vai perussuomalaista”.

– Kristillisdemokraatit ihan selkeästi erottautuu muista puolueista joissakin asioissa. Yksi tärkeä on suhtautuminen eutanasiaan, toteaa KD:n puheenjohtaja Sari Essayah.

– Todennäköisesti seuraavalla eduskuntakaudella nousee jälleen keskusteluun eutanasialainsäädäntö. Ainoastaan Kristillisdemokraattien kansanedustajat näkevät  maanlaajuisen saattohoitolain aikaansaamisen tärkeänä ja sanovat ehdottoman EIn eutanasialle. Siinä olemme ainoa puolue, Essayah huomauttaa.

Ilta-Sanomien vaalikonevastauksista näkyy selvästi, että ainoastaan Kristillisdemokraattien ehdokkaat vastustavat eutanasian laillistamista.

Asia käy ilmi myös Ilta-Sanomien vaalikonevastauksista. Siitä näkyy selvästi, että ainoastaan Kristillisdemokraattien ehdokkaat vastustavat eutanasian laillistamista. Väittämänä oli ”eutanasia tulee laillistaa”. Ehdokkaat sijoittivat itsensä janalla 1 – 5 siten, että 1 tarkoitti ”olen täysin eri mieltä” ja 5  ”olen täysin samaa mieltä”.

Ilta-Sanomat kertoi asiasta vaalikoneittensa avauduttua.

Vaalikonevastausten perusteella kaikki puolueet Kristillisdemokraatteja lukuunottamatta laillistaisivat eutanasian. Kaikkein myönteisimpiä eutanasian laillistamiselle ovat Vasemmistoliiton ja Vihreiden ehdokkaat. Perussuomalaiset on vain hieman (3,74) perässä Kokoomuksen (3,9) ja Sdp:n (4,01) ehdokkaiden myönteisyyttä.

Kristillisdemokraattien ehdokkaiden keskiarvo Ilta-Sanomien vaalikoneessa oli 1,32. Puheenjohtaja Sari Essayah on vaalikoneen väittämästä ”Eutanasia tulee laillistaa” täysin eri mieltä (1).

– Eutanasian sijaan Suomessa on kehitettävä hyvää saattohoitoa, Essayah toteaa vaalikonevastauksessaan.

Kyselyjen mukaan viidennes eli 20 prosenttia kaikista äänestäjistä päättää ehdokkaan ja jopa puolueen aivan viime hetkillä ennen sunnuntain vaalipäivää.

– Me todella tarvitsemme Suomeen suunnanmuutoksen. Tuki Kristillisdemokraateille on tuki järjen äänelle, Sari Essayah muistuttaa.

 

Puheenjohtaja Sari Essayah suuressa vaalikeskustelussa klo 21 Yle TV1, Radio Suomi ja Yle Areena

Vaalitentit huipentuvat torstai-iltana 30. maaliskuuta suoraan lähetykseen klo 21 Yle TV1:ssä, Yle Radio Suomessa ja Yle Areenassa. Mukana kaikki yhdeksän puheenjohtajaa.

Sari Essayah’n kampanjaviikot ovat olleet vaalikeskustelujen ja vaalityön yhdistämistä niin, että kalenteriin ei ole jäänyt lainkaan aukkoja. Helsingin Sanomien tentti pidettiin Sanomatalon mediatorilla Matti Pikkujämsän taiteileman karikatyyrikoosteen alla tiistaina 28. maaliskuuta. (Kuva Kristiina Kunnas)

Sari Essayah antamassa tsemppiä Helsingin KD:n kärkiehdokkaalle Mika Ebelingille Narinkkatorilla Kampissa Saulin-päivän lumimyräkässä 27. maaliskuuta. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

Ylös