Peter Östman Yle Radio 1:n politiikkaradiossa: ”KD ei harrasta politiikan teatteria”

17.4.2023 klo 13:49 Politiikka Kristiina Kunnas

– Emme ole lähteneet teatraaliseen huutoon kyselytunneilla tai debateissa. Me jatkamme rakentavaa kristillisdemokraattista politiikkaa, olemme sitten oppositiossa tai Orpon hallituksessa, KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman sanoi Yle Radio 1:n politiikkaradiossa.

Peter Östman totesi politiikkaradiossa Yle Radio 1:ssä maanantaina mahdollisista hallituskoalitioista keskusteltaessa, että hallitustunnustelijan olisi vastattava siihen huutoon, jonka kansa vaaleissa osoitti.

–  Kyllä hallituksen olisi vastattava sitä tahtoa, joka äänestäjillä oli, Östman sanoi.

–  Suomi kaipaa nyt oikeudenmukaista poliittista tulkintaa, että ei liioitella asioita eikä ole niin paljon tunnelatauksia, vaan puhutaan mieluummin faktoista. Tämä pätee yleisneuvoksi nyt erityisesti, koska olemme nimenneet hallitustunnustelijan. Taataan nyt työrauha hänelle. Me itse kukin vastaamme näihin kysymyksiin. Katsotaan mitä siitä seuraa, Peter Östman totesi politiikkaradiossa.

Taataan nyt työrauha hallitustunnustelijalle. Me itse kukin vastaamme näihin kysymyksiin. Katsotaan mitä siitä seuraa. – Peter Östman, KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Yle Radio 1:n politiikkaradiossa koolla olivat Kristillisdemokraattien ja RKP:n eduskuntaryhmien puheenjohtajat Peter Östman ja Anders Adlercreutz sekä SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen. Toimittaja Linda Pelkonen halusi tietää, miten puolueet ovat suhtautuneet hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin.

Östman toisti ohjelmassa uudelleen toiveensa työrauhasta tunnustelijalle.

– Meidän tehtävämme on vastata kysymyksiin. Sen jälkeen katsotaan, saadaanko hallitus, ja jos ei saada toimivaa hallitusta, niin sitten se on jokin toinen koalitio.

– Nyt tehdään kotiläksyt hyvin ja katsotaan, mikä on seuraava askel. Turha on spekuloida, Östman toppuutteli.

Hän huomautti ohjelmassa, ettei Kristillisdemokraatit ole mukana politiikan teatterissa.

– Toivon, että kollegat (viitaten sosialidemokraattien Mäkyseen ja RKP:n Adlercreutziin), jotka ovat olleet mukana Rinteen-Marinin hallituksessa, ovat todenneet, että KD:n eduskuntaryhmä on pysynyt asialinjalla.

–  Emme ole mukana politiikan teatterissa. KD ei ole lähtenyt teatraaliseen huutoon kyselytunneilla tai muissa debateissa. Silloin kun ollaan oppositiossa, on oikeus kyseenalaistaa. Mutta jos kyseenalaistamme, meillä pitää olla omat kestävät ratkaisut tuotavana pöytään. Näin olemme toimineet.

–  Olemmepa sitten mukana Orpon hallituksessa tai emme, tulee KD:n linja jatkumaan näin, että rakentavassa hengessä harjoitamme politiikkaamme.

 

Ylös