Etelä-Savon Kristillisdemokraatit toivoo Sari Essayah’n lähtevän ehdokkaaksi presidentinvaaliin

1.5.2023 klo 12:28 Kenttätoiminta KD Lehti

Etelä-Savon Kristillisdemokraatit pyytää puheenjohtaja Sari Essayah’lta suostumusta lähteä presidenttiehdokkaaksi. Piiri esittää piiripuheenjohtaja Jouni Koskelaa puolueeen varapuheenjohtajaehdokkaaksi.

Etelä-Savon KD-piirikokous päätti pyytää Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah’lta suostumusta lähteä ehdokkaaksi tammikuun lopussa 2024 pidettäviin presidentinvaaleihin.

Etelä-Savon piiri esittää savonlinnalaista Jouni Koskelaa puolueen varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Puolueen puheenjohtajisto valitaan 26.-27. elokuuta pidettävässä puoluekokouksessa Joensuussa. Filosofian maisteri Jouni Koskela on Savonlinnan kaupunginhallituksen jäsen, Etelä-Savon hyvinvointialueen valtuutettu, maakuntavaltuutettu ja Etelä-Savon Kristillisdemokraattien puheenjohtaja.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin kevätkokous pidettiin lauantaina 29. huhtikuuta Pieksämäellä. Poliittisen tilannekatsauksen piti KD-lehden päätoimittaja Kristiina Kunnas.

Piirikokous antoi julkilausuman, jossa se kehottaa pitämään Näpit irti perheiden kasvatusvastuusta.

Lasten kotihoidon pitäisi olla mahdollista jatkossakin.

– Sosiaali- ja terveysministeriön tutkijaryhmä esitti huhtikuun lopulla, että varhaiskasvatuksen pitäisi olla velvoittava kaikille 3–5 -vuotiaille. KD:n Etelä-Savon piiri ei näe tarkoituksenmukaisena, että puututaan perheiden oikeuteen päättää itse lasten kasvatuksesta. Lasten kotihoidon pitäisi olla mahdollista jatkossakin, Etelä-Savon KD-piiri toteaa julkilausumassaan.

 

Ylös