Petteri Orpo Säätytalolla: ”Vaikeimpien asioiden ratkomiset aloitetaan ensi viikolla”

17.5.2023 klo 18:28 Politiikka Kristiina Kunnas

– Ensi ja seuraavalla viikolla näkyy se, päästäänkö maaliin helposti vai pitkittyvätkö asiat, ennusti hallitusneuvotteluja johtava Kokoomus-puheenjohtaja Petteri Orpo.

Neuvotteluja johtavan Petteri Orpon mukaan keskustelut ovat edenneet suunnitellusti.

– Kovat neuvottelut ovat varmasti sitten ensi ja seuraavan viikon asioita, jolloin vaikeimpia asioita on välttämätöntä ruveta ratkomaan. Silloin rupeaa näkymään se, päästäänkö maaliin helposti vai pitkittyvätkö asiat. Se aika käytetään, mikä tarvitaan.

– Nyt valmistaudumme kaiken mahdollisen tiedon keräämisellä ratkaiseviin neuvotteluihin.

Toimittajien kysymykseen siitä, saadaanko hallitus lopulta kasaan, Orpo vastasi toiveikkaasti.

– Olen sekä optimisti että pragmaatikko. Kaikki mahdollisuudet ja suurempi todennäköisyys on siihen, että tämä menee maaliin. Piru voi piillä yksityiskohdissa. Mutta meitä täällä olevia puolueita yhdistäviä asioita on paljon enemmän kuin meitä erottavia.

– Siksi velvollisuutemme on tosissaan etsiä ratkaisuja asioihin, joissa meillä on eroavaisuuksia. Nämä puolueet menestyivät vaaleissa. Meidän on tätä vaalitulosta kunnioittaen pyrittävä löytämään ratkaisut.

Velvollisuutemme on tosissaan etsiä ratkaisuja asioihin, joissa meillä on eroavaisuuksia. Nämä puolueet menestyivät vaaleissa. Meidän on tätä vaalitulosta kunnioittaen pyrittävä löytämään ratkaisut. – Petteri Orpo

Orpo kertoi koko neuvottelevan joukon, pari sataa henkeä, kerääntyneen Säätytalon juhlasaliin iltapäivällä.

– Jos uskaltaisin tilaisuutta luonnehtia, niin se oli erittäin paikallaan ja hyvähenkinen – pieni pysäytys neuvotteluihin. Oli hyvä hetki kaikkien tulla koolle. Oli päättäväisyyttä ilmassa – ja samalla tietoisuus, että monet asiat ovat edelleen ratkaisematta.

– Siksi luodaan luottamusta ja yhteishenkeä, jotta voimme asioita ratkoa, Orpo muistutti.

 

 

Ylös