Sari Essayah helatorstain aattona Säätytalolla: ”Suomen valtiontalous nousee tai kaatuu soten mukana”

17.5.2023 klo 18:33 Politiikka Kristiina Kunnas

– Sote on valtiontalouden kannalta keskeisimpiä asioita, muistutti Sari Essayah keskiviikkoiltapäivän tiedotustilaisuudessa Säätytalolla. – Sotepöydän haasteet ovat massiivisen suuret.

– Sotepöydän haasteet ovat massiivisen suuret. Jo silloin, kun sotelainsäädännöt hyväksyttiin, totesi sote-valiokunnan silloinen puheenjohtaja Markus Lohi hallituspuolue Keskustasta, että uudistus on valuvikainen, Sari Essayah lausui.

– On hyvä muistaa, että sote on meidän valtiontalouden kannalta aivan keskeisimpiä asioita. Meidän valtiontalous joko nousee tai kaatuu sen mukana, miten saamme sote-ratkaisun vietyä sellaiseen maaliin, että kustannusten kasvua pystytään hillitsemään, Sari Essayah muistutti iltapäivän tiedotustilaisuudessa Säätytalolla.

Essayah sai huomiota jo aamuisella lausunnollaan sote-asioiden raskaudesta.

– Työmäärä on siinä pöydässä sen kokoinen, että vaikka siinä on kaksi jaostoa sen alla näitä asioita handlaamassa, niin tulee olo, että pystyttäisiinkö sote-pöydän työmäärää vielä jollakin tavalla helpottamaan, Essayah kertoi toimittajille Säätytalolla keskiviikkoaamuna.

Essayah arvostaa sote-ryhmän työn on suomalaisten kannalta hyvin korkealle.

– Työ siinä on tehtävä erityisen huolella. Olen kuitenkin luottavaisin mielin. Kysymyksiä on pöydillä, mutta niitä ratkotaan.

Kysymyksiä on pöydillä, mutta niitä ratkotaan.

Hallitusneuvotteluja on nyt käyty kolmatta viikkoa. Helatorstaina kuten myös viikonloppuna lauantaista sunnuntaihin 20.–21. toukokuuta neuvotteluissa pidetään taukoa. Tosin ne ryhmät, joiden neuvoteltavana on eniten asiaa, saattavat silti kokoontua.

Essayah huomautti, että monet neuvotteluihin osallistuvat ovat ottaneet vapaata omista töistään, järjestelleet kesälomiaan, perhe-elämäänsä ja aikataulujaan tai hankkineet lomittajia, voidakseen tulla Säätytalolle.

– Siksi on valtava arvostus siihen sitoutumiseen ja omistautumiseen. Jos ja kun jaostoryhmät alkavat saada työnsä valmiiksi, on ihan hyvä, että ihmiset pääsevät palaamaan omiin kuvioihinsa.

 

 

 

 

Ylös