”Asiat vähenevät, vaikeuskerroin kasvaa” – Sari Essayah pitää Säätytalolla jäljellä olevaa neuvottelukokonaisuutta erittäin haasteellisena

8.6.2023 klo 09:21 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvioi tänään (8.6.), että Säätytalolla jäljellä oleva neuvottelukokonaisuus on erittäin haasteellinen.

Hallitusneuvottelujen kuudes viikko lähenee loppuaan, mutta neuvottelut eivät vielä ole ratkenneet. Hallitusmuodostaja Petteri Orpo arvioi, että työ Säätytalolla tiivistyy, asiat pöydällä vähenevät ja tekstejä valmistuu.

– Mutta ratkottaviakin asioita on vielä paljon, Orpo kuvaili tilannetta torstaiaamuna.

Työ puheenjohtajapöydässä on loppuviikon osalta katkonaisempaa, sillä RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson suuntaa jo tänään oikeusministerin omaisuudessaan Luxemburgiin EU-kokoukseen.

Viikonloppuna järjestetään myös RKP:n puoluekokous.

Kokonaisuus on edelleenkin erittäin haasteellinen

Neuvottelupöydällä on edelleen esimerkiksi kuittaamatta osapuolia hiertävä kysymys kehitysavusta.

Myös kristillisdemokraattien Sari Essayah arvioi aamulla Säätytalon portaikossa antamassaan haastattelussa tilannetta vaikeaksi.

– Kun tässä asiat vähenevät, niin vaikeuskerroin kyllä kasvaa.

Hän sanoi, että tänäänkin asioita yritetään viedä eteenpäin, ja reformiryhmät ovat saaneet asioita eteenpäin, ja puheenjohtajapöydässä on kuitattavia papereita.

– Mutta kyllähän tämä kokonaisuus on edelleenkin erittäin haasteellinen, hän totesi.

Essayahin mukaan Henrikssonin matka Luxemburgiin ja RKP:n puoluekokous hidastavat haasteellisten tilanteiden ratkaisemista.

– Väkisinkin on niin, että tietyt asiat eivät varmaankaan liikahda mihinkään suuntaan.

Hallitusneuvotteluja on jo käyty huomattavan pitkään. Hallitusmuodostaja Petteri Orpo on kertonut toivovansa, että valmista tulisi ensi viikon aikana, mutta viimeistään juhannukseen mennessä.

Ylös