Onnitteluja ministerille, synttärisankarille ja Essayah’n esikuntaan valituille – KD:n ryhmähuone täyttyi juhlatunnelmasta

22.6.2023 klo 14:45 Tapahtumat Kristiina Kunnas

Onnitteluja vastaanottivat ministeri Essayah ja hänen esikuntaansa valitut sekä 40-vuotias Mika Poutala.

Tiistaina 20. kesäkuuta tasavalta sai 77. hallituksensa. Kristillisdemokraattien ryhmähuoneessa oli paljon aihetta juhlaan.

Onniteltavina olivat tuore maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah sekä hänen esikuntaansa  valitut valtiosihteeriksi tuleva Päivi Nerg sekä erityisavustajat. Nerg ja Iina Mattila oli paikalla, mutta Marjo Loponen ei päässyt juhlakahveille.

Ryhmähuoneessa juhlittiin lisäksi espoolaisen kansanedustajan Mika Poutalan 40-vuotissynttäriä.

Juhlistus tapahtui keskellä tiukkaa työpäivää, joten onnittelupuheetkin olivat tiiviitä. Niitä pitivät pitivät Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman, pääsihteeri Merja Eräpolku ja KD Nuorten emerita puheenjohtaja Annika Lyytikäinen. Puoluetoimiston työntekijöiltä tuli onnittelutervehdykset sekä ministerille että 40 vuotta täyttävälle Poutalalle.

Poutala sai eduskuntaryhmältä terävän lahjan, jonka hän lupasi ottaa hyvällä vastaan.

– Jaa, että puukko! Viimeksi sain Sisu-puukon olympiakisoissa 2018, Mika Poutala muisteli.

Sari Essayah'n esikunta

Kukitettuina hallituksen vaihdospäivänä 20. kesäkuuta maa- ja metsätalousministeriksi valittu Sari Essayah vasemmalla puolellaan erityisavustaja Iina Mattila ja oikealla tuleva valtiosihteeri Päivi Nerg. (Kuva Kristiina Kunnas)

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja Peter Östman onnitteli lämpimästi maa- ja metsätalousministeriksi nousevaa Sari Essayah’a. Östman itse teki valtaisan työurakan hallitusneuvottelujen talouspöydässä, johon KD:stä osallistuivat myös Jukka Palokangas ja Tapio Luoma-aho. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

Ylös