Mika Poutala KD:n varapuheenjohtajakisaan – ”Kyselyjä tuli paljon – todella innostuin kansanedustajan työstä ja haasteista”

10.8.2023 klo 17:55 Politiikka Kristiina Kunnas

– Nyt kun puheenjohtaja Sari Essayah on ministerinpaikalla, tarvitaan tosissaan meitä muita vastuunkantajia hänen rinnalleen, kansanedustaja Mika Poutala perustelee. Poutala lähti mukaan Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan, vaikka oli jo kertaalleen kieltäytynyt.

Kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu sekä Länsi-Uudenmaan vara-aluevaltuutettu Mika Poutala hakee Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi elokuun lopun puoluekokouksessa Joensuussa. Kertaalleen jo kieltäytynyt Poutala julkaisi ehdokkuutensa torstai-iltana 10. elokuuta.

– Moni tuli vaalien jälkeen sanomaan, että lähde nyt ihmeessä tavoittelemaan paikkaa puheenjohtajistossa, Poutala kertoo.

– Olen päässyt sisään kansanedustajan työhön. Ensin olin ihmeissäni, kun parina ekana viikkona tuntui olevan vain odottelua ja viiden minuutin täysistuntoja.

– Mutta kun hallitusneuvottelut toden teolla alkoivat, olikin yhtäkkiä paljon selvitettävää ja omaksuttavaa.

– Nopeassa tahdissa se imaisi minut mukaan ja olin täysin innostunut, Poutala kuvailee.

Hän tietää, mitkä vastuut odottavat nyt puolueen puheenjohtajaa.

– Kun Sari Essayah on nyt maa- ja metsätalousministeri, on hänellä kädet täynnä työtä. Olisi tärkeää, että hänen rinnallaan puheenjohtajistossa olisi myös kansanedustajana toimiva varapuheenjohtaja, Poutala toteaa.

Tuoreena kansanedustajana Poutala hämmästyi keskusteluilmapiirin kovuutta.

Toivon, että Kristillisdemokraatit voisi olla sillanrakentajapuolue muiden keskellä. Liima, järjen ääni, kannustava ja rohkaiseva – kun muut repivät toisiaan. – Mika Poutala

– Toivon, että Kristillisdemokraatit voisi olla sillanrakentajapuolue muiden keskellä. Liima, järjen ääni, kannustava ja rohkaiseva – kun muut repivät toisiaan, Poutala sanoo.

– Yksi tavoitteistani eduskunnassa on keskusteluilmapiirin muuttaminen.

Yrittäjänä ja kouluttajana huippu-urheilu-uransa jälkeen toiminut Poutala kannustaa tavoittelemaan isoja.

– Ollaan rohkeita! Uskalletaan!

– Uskon, että voimme olla kahdeksan vuoden kuluttua keskisuuri puolue, Mika Poutala sanoo.

Tuore kansanedustaja Mika Poutala työpaikallaan Eduskuntatalossa huhtikuussa. (Kuva Merja Eräpolku)

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälissä

Elokuun kymmenenteen päivään mennessä Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa käytettävissä jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälin paikkeilla.

 

 

Ylös