KD:n varapuheenjohtajaehdokas Tiina Ahva Helsingistä: Politiikan moniottelija

14.8.2023 klo 10:53 Henkilöt Kristiina Kunnas

Tiina Ahva on toiminut jo kymmenen vuoden ajan politiikassa, vaikkei ole vielä kolmeakymmentä vuotta täyttänyt. – Voimme murtaa puolueeseen liittyviä virheellisiä mielikuvia aktiivisella viestinnällä ja monipuolisella joukolla kasvoja, varapuheenjohtajaksi pyrkivä Ahva muistuttaa.

5 kysymystä Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi.

Olen 28-vuotias politiikan moniottelija. Olen toiminut politiikassa yli kymmenen vuoden ajan Sinisissä ja Korjausliikkeessä korostaen rohkeasti perinteisiä arvoja ja tuoreita näkökulmia. Pyrin KD:n varapuheenjohtajaksi, koska tahdon auttaa tekemään KD:sta kymmenen prosentin puolueen, joka on Suomen johtava perhe- ja yrittäjyyspuolue. Tahdon laajentaa ihmisten mielikuvia puolueesta ja rohkaista erityisesti nuoria tulemaan mukaan.

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Nuoresta iästäni huolimatta minulla on pitkä kokemus politiikasta, hallituspuolueen varapuheenjohtamisesta sekä nuorisojärjestön johtamisesta. Haluan tehdä aktiivisesti sosiaalisen median viestintää ja nostaa KD:n profiilia. Osaan tuoda näkyvästi puoluetta esille myös julkisuudessa, ja nautin esiintymistilanteista paineen alla.

Osaan tuoda näkyvästi puoluetta esille myös julkisuudessa, ja nautin esiintymistilanteista paineen alla. – Tiina Ahva

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

KD:n pitää hallituspuolueena hyödyntää kaikki mahdollisuudet tavoittaa viestillään enemmän ihmisiä ja korostaa ratkaisujamme turvallisuuteen, perheille ja pienyrittäjille. Voimme murtaa puolueeseen liittyviä virheellisiä mielikuvia aktiivisella viestinnällä ja monipuolisella joukolla kasvoja. Haluan tuplata KD:n kannatuksen nuorten parissa, ja se onnistuu kirkastamalla someviestintää ja tuomalla esiin nuoria koskevia teemoja.

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Olen toiminut kaksi vuotta hallituspuolueen varapuheenjohtajana, joten tiedän tehtävän vaativan asioihin perehtymistä sekä laajaa kentän kiertämistä ja kuulemista. Minulla riittää draivia ja intoa heittäytyä uuteen tehtävään.

5 Parasta KD:ssä?

Sydämelliset ihmiset, joita olen saanut tavata yli kymmenen vuoden ajan. KD:ssä riittää lämpöä ja lähimmäisenrakkautta vaikka muille jaettavaksi.

Varapuheenjohtajaehdokas Tiina Ahva

•  28-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri

• kotoisin Kangasalta

• aviomies

• toiminut Sinisten ja Korjausliikkeen varapuheenjohtajana ja nuorisojärjestön puheenjohtajana

• motto: Perinteiset arvot, tuoreet näkökulmat.

• lempibiisi: Finlandia-hymni

• salainen taito: esiintyminen vaativissa paikoissa ja someviestintä

• harrastaa sijoittamista ja sauvakävelyä

Satakunnan KD järjesti paljon yleisöä keränneen tapahtuman SuomiAreenan aikaan Porissa. Paikalla oli myös monia Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokkaita, jotka saivat puheenvuoron kirjaston kahvilassa pidetyssä tilaisuudessa. Tiina Ahva kuvassa keskellä vihreässä mekossa, oikealla puolellaan Katriina Hiippavuori ja vasemmalla istumassa Tiina Tuomela. (Kuva Kristiina Kunnas)

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat 14. elokuuta mennessä ilmoittautuneet Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa käytettävissä jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

 

Ylös