KD:n varapuheenjohtajaehdokas Sauli Ahvenjärvi Raumalta: ”Hallitusvastuun myötä tarvitaan vahvaa osaamista”

14.8.2023 klo 14:59 Henkilöt Kristiina Kunnas

Kokenut poliitikko Sauli Ahvenjärvi pyrkii tauon jälkeen uudelleen KD:n varapuheenjohtajaksi. – Tuote on kunnossa, mutta puolueen profiilia on terävöitettävä suhteessa samoista äänestäjistä kilpaileviin puolueisiin, Ahvenjärvi toteaa.

5 kysymystä varapuheenjohtajehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi.

Olen merikapteenien kouluttajana Raumalla työurani tehnyt pitkän linjan KD-vaikuttaja. Koulutukseltani olen tekniikan tohtori ja poliittista kokemusta on kansanedustajan, aluevaltuutetun ja kaupunginvaltuutetun tehtävistä, sekä KD:n varapuheenjohtajana toimimisesta.

Olen ehdolla, koska hallitusvastuun myötä KD:n rooli valtakunnan politiikassa vahvistuu ja puheenjohtajistossa tarvitaan vahvaa osaamista ja levottoman ajan keskellä poliittista kokemusta.

Koulutukseltani olen tekniikan tohtori ja poliittista kokemusta on kansanedustajan, aluevaltuutetun ja kaupunginvaltuutetun tehtävistä sekä KD:n varapuheenjohtajana toimimisesta. – Sauli Ahvenjärvi

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Olen osaava ja monipuolisesti kokenut KD-poliitikko. Pystyn tukemaan paineeseen joutuvaa puoluejohtajaa paikassa kuin paikassa. Tunnen KD-puolueen läpikotaisin ja myös suomalaisen poliittisen järjestelmän kuntatasolta eduskuntaan saakka. Olen yhteistyö- ja organisointikykyinen kehittäjä, näyttönä muiden muassa keskeinen rooli ajatushautomo Kompassin ja Suomen kansallisen rukousaamiaisen käynnistämisessä.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Tuote on kunnossa, mutta puolueen profiilia on terävöitettävä suhteessa samoista äänestäjistä kilpaileviin puolueisiin. Hallitusvastuu on hyödynnettävä osoittamalla, että KD:n on vaikuttava, vastuun kantamiseen kykenevä, luotettava ja suomalaista yhteiskuntaa positiivisella otteella kehittävä puolue. Viestinnässä on hyödynnettävä aiempaa tehokkaammin kanavat nuorten äänestäjien tavoittamiseksi.

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Kokemuksesta tiedän, että viikoittainen tuntimäärä vaihtelee suuresti. Työvelvoitteista vapauduttuani minulla on mahdollisuus panostaa aikaa tehtävän menestyksellisen hoitamisen vaatima määrä.

5 Parasta KD:ssä?

KD:ssa on ylivoimaisesti parhaimmat tyypit. KD on puolue, joka toimii rakentavasti, kantaa vastuunsa ja pitää arvonsa.

Tekniikan tohtori, poliitikko ja muusikko Sauli Ahvenjärvi Raatihuoneenpuistossa Porissa kesäkuun lopulla helteisessä SuomiAreenassa. (Kuva Kristiina Kunnas)

Varapuheenjohtajaehdokas Sauli Ahvenjärvi, Rauma, Satakunta

• 65-vuotias tekniikan tohtori, eläkkeellä AMK-yliopettajan tehtävästä

• naimisissa, 2 aikuista lasta, 6 lastenlasta

• ex-kansanedustaja, aluevaltuutettu, kaupunginvaltuutettu

• motto: Eteenpäin positiivisesti vastuuta kantaen

• lempibiisi: What a Wonderful World

• salainen taito: viulunsoitto

• harrastaa laulamista, golfia, kalastamista, kuntoliikuntaa, karikatyyrien piirtämistä

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat 14. elokuuta mennessä ilmoittautuneet Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa käytettävissä jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

 

Ylös