KD:n varapuheenjohtajaehdokas Mika Ebeling Helsingistä: ”Kristillisyys ei saa olla vain sana puolueen nimessä”

15.8.2023 klo 10:40 Henkilöt Kristiina Kunnas

Helsingin kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling toimi aikanaan Suomen Kristillisen Liiton 3. puheenjohtajana 1995–2001. Ebeling haluaa uusia kansanedustajia ja on sitä mieltä, että jos puolue kadottaa arvopohjansa, on se kuin mauttomaksi käynyt suola.

5 kysymystä varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi.

Olen Helsingin kaupunginvaltuutettu vuodesta 1997 alkaen. Olen toiminut puolueen 3. puheenjohtajana 1995-2001, jolloin saimme vuoden 1999 vaaleissa 10 kansanedustajaa ja vuoden 2000 kuntavaaleissa 443 valtuutettua. Viimeisissä kolmissa vaaleissa puolueemme on saanut kaikki kansanedustajansa samoista vaalipiireistä, mikä tarkoittaa, että 2019 tai 2023 emme onnistuneet valloittamaan yhtään uutta vaalipiiriä. Näin ei ole käynyt kertaakaan puolueen historiassa sen jälkeen, kun vuonna 1970 nousimme eduskuntaan. Tähän haluan tuoda muutoksen.

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Vahva arvopohja ja avara sydän. Kristillisyyden ei tule olla vain sana puolueemme nimessä, vaan kristillisten arvojen pitää näkyä vahvasti siinä, miten kunnioitamme ja puolustamme ihmiselämää hedelmöittymisestä luonnolliseen kuolemaan asti, miten kohtelemme toisiammekin niin julkisuudessa kuin yksityisesti ja miten emme häpeä Jumalan Raamatussa antamia ohjeita, vaikka saisimme siitä pilkkaa. Jumala on antanut meille ohjeen: ”Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa.” (Snl 3:5,6). Politiikka kuuluu näihin kaikkiin teihin.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

KD on olemassa sitä varten, että kristilliset arvot demokraattisessa yhteiskunnassa vaikuttaisivat mahdollisimman tehokkaasti Suomessa. Olemalla uskollinen arvopohjallemme, puolustaessamme elämää, vapausoikeuksia, kunnioittamalla jokaista ihmistä ja tosiasioihin perustuvalla politiikalla saamme uskottavuutta. Toki kannatus ja eduskuntapaikat ovat riippuvaisia toisistaan, mutta puolueen pitäisi käyttää ennakkoluulottomasti ne mahdollisuudet, jotka antavat mahdollisuuksia eduskuntapaikkojen saamiseen.

Jos puolue kadottaa arvopohjansa, se on kuin mauttomaksi käynyt suola.

KD on olemassa sitä varten, että kristilliset arvot demokraattisessa yhteiskunnassa vaikuttaisivat mahdollisimman tehokkaasti Suomessa. – Mika Ebeling

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Maksimissaan 20h/viikko.

5 Mikä on parasta KD:ssä?

Arvot.

– Saamme uskottavuutta olemalla uskollinen arvopohjallemme, puolustaessamme elämää, vapausoikeuksia, kunnioittamalla jokaista ihmistä ja tosiasioihin perustuvalla politiikalla, toteaa Mika Ebeling.

Varapuheenjohtajaehdokas Mika Ebeling, Helsinki

• 58-vuotias

• teologian kandidaatti (vastaa nykyistä teologian maisterin koulutusta), pastori ja raamattukouluttaja 

• vaimo, 4 aikuista lasta, 3 lapsenlasta

• Helsingin kaupunginvaltuutettu 1997 alkaen, puoluevaltuuston jäsen, Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomen varapuheenjohtaja, Sanan- ja uskonnonvapaus ry:n varapuheenjohtaja

• motto: Arvot ratkaisevat

• lempibiisi: virsi 134 ”Pyhä, pyhä, pyhä”

• ”salainen” taito: paineensietokyky

• harrastaa shakkia, jossa lukuisia Suomen mestaruuksia ja lenkkeilyä

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat 14. elokuuta mennessä ilmoittautuneet Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

 

Ylös