KD:n varapuheenjohtajaehdokas Annukka Ojala Kuopiosta: ”Huomasin haluavani vaikuttaa myös puolueen asioihin”

19.8.2023 klo 08:55 Henkilöt Kristiina Kunnas

Varapuheenjohtajaehdokas Annukka Ojala pyrkii etenemään sovun ja neuvottelun kautta, mutta osaa tarvittaessa myös sanoa vastaan, kuitenkaan loukkaamatta. – Puolueestamme meidän pitää puhua positiiviseen sävyyn. Emme ole pienpuolue, vaan kasvava, Ojala toteaa.

5 kysymystä varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi.

Olen 32-vuotias yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri ja perheenäiti. Vapaa-ajallani ohjaan Royal Rangers -partiota, pelaan lautapelejä sekä liikun monipuolisesti esimerkiksi kiipeillen, suunnistaen ja uiden. Voisin kuvata itseäni seurakunta-aktiiviksi.

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Jumala kutsui minut politiikan pariin. Eduskuntavaaliehdokkaana ollessani nautin kampanja-ajasta ja huomasin haluavani vaikuttaa enemmän myös puolueen asioihin. Läheiset puoluetoverit ja etenkin nuoret kannustivat puolueen varapuheenjohtajaehdokkuuteen.

Periaatteeni on, että perehdyn asioihin riittävästi ennen päätöksentekoa. Rukous on tärkeä työvälineeni myös päättäjänä. Olen nopea omaksumaan uutta tietoa ja selvitän erilaisia näkökulmia, joiden perusteella muodostan oman mielipiteeni. Sekä työni että harrastusteni puolelta voin sanoa, että osaan organisoida ja hallita monia asioita yhtä aikaa, myös paineen alla. Oikeudenmukaisuus ja totuus ovat minulle tärkeitä asioita. Pyrin etenemään sovun ja neuvottelun kautta, mutta tarvittaessa osaan sanoa myös vastaan kuitenkaan turhaa loukkaamatta.

Sekä työni että harrastusteni puolelta voin sanoa, että osaan organisoida ja hallita monia asioita yhtä aikaa, myös paineen alla. – Annukka Ojala

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

KD:lla on hyvät kristilliset pohja-arvot, joihin suuri osa suomalaisista pystyy yhtymään. Yleisesti KD nähdään uskontopuolueena. Jotta voisimme saada lisää äänestäjiä ja kannatusta, meidän on pitäydyttävä politiikassa ja julkisesti entistä enemmän tuoda esille sitä, että arvot ohjaavat päätöksentekoa, mutta uskonnot eivät ole osa puoluettamme. Hyviä puolueen ohjelmia ja kannanottoja pitäisi saada ihmisten tietoon yhä enemmän. Meidän pitää puhua itsestämme positiiviseen sävyyn: ei pienpuolueena vaan kasvavana ja tietyillä alueilla jopa keskisuurena puolueena.

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Pyrkisin järjestämään tehtävään tarvittavan määrän aikaa.

5 Parasta KD:ssä?

Parasta KD:ssä ovat yhteistyö sekä arvopohja.

– Periaatteeni on, että perehdyn asioihin riittävästi ennen päätöksentekoa, varapuheenjohtajaehdokas Annukka Ojala kertoo.

Varapuheenjohtajaehdokas Annukka Ojala, Kuopio, Pohjois-Savo

• 32-vuotias

• lääketieteen lisensiaatti, yleislääketieteen erikoistuja, terveyskeskuslääkäri

• aviomies, 3 alaikäistä lasta

• Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja -hallituksen varajäsen, Kuopion kaupungin varavaltuutettu sekä kasvun ja oppimisen lautakunnan jäsen

• motto: Aina valmis! (Rangereiden tapaan)

• lempibiisi: vaihtuva, tällä hetkellä Samalla viivalla (Miriam)

• ”salainen” taito: T-paidan viikkaaminen

• harrastaa eräilyä, monipuolista liikuntaa kuten kiipeilyä, suunnistusta ja uintia, lautapelailua, leipomista, laulamista, käsitöitä ja maalaamista

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet (19.8. mennessä) Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

Ylös