KD:n varapuheenjohtajaehdokas Hannele Saari Riihimäeltä: Haluan osaamisellani edistää lapsi- ja perhemyönteisyyttä

19.8.2023 klo 15:25 Henkilöt Kristiina Kunnas

Hannele Saari haluaa tarjota kokemuksensa KD:n puoluejohtoon. Hän on rohkeasti ja rakentavasti kantaaottava sekä yli puoluerajojen yhteistyökykyinen.

5 kysymystä varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi.

Olen riihimäkeläinen luokanopettaja Hämeestä. Olen reilut 10 vuotta toiminut Kristillisdemokraattien osasto-, piiri- ja valtakunnan tasoilla. Vuodesta 2017 alkaen olen saanut monipuolisesti kokemusta luottamustehtävissä kunta- ja aluepolitiikasta. Tunnen KD-kenttää ja sen toimijoita kattavasti ja minulla on ruohonjuuritason kokemusta poliittisesta vaikuttamisesta. Tämän kokemukseni haluan tarjota käyttöön.

Olen viestinnällisesti selkeä ja asialähtöinen. – Hannele Saari

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Olen vastuuntuntoinen ja yhteistyökykyinen yli puoluerajojen. Otan rohkeasti ja rakentavasti kantaa. Olen viestinnällisesti selkeä ja asialähtöinen. Opettajana olet tottunut esiintymään.

Kirjoitan mielipidekirjoituksia ja olen aktiivinen somessa. Koulutuspolitiikka on asiantuntemukseni ydintä ja siinä minulla on ollut roolia niin puolueen koulutuspoliittisen ohjelman kirjoittamisessa kuin hallitusneuvotteluissakin. Haluan edistää lapsi- ja perhemyönteisyyttä.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Näen, että kunta- ja valtakunnan tasoilla toimimme liian erillään. Keskinäistä yhteydenpitoa pitää lisätä ja poliittisia linjauksia yhtenäistää. Paikallistason politiikan on päästävä enemmän esiin, jotta saamme vaikuttamisellemme uskottavuutta, leveämmät hartiat, lisää erilaisia kd-kasvoja ja äänestäjille valinnanvaraa.

Pidän tärkeänä, että KD kehittyy kristillisiin arvoihin pohjaavana yleispuolueena ja kannanottojemme kaikilla tasoilla tulisikin ensisijaisesti kohdistua sen mukaisesti. Meillä on jäsenistössämme valtavasti asiantuntemusta eri osa-alueilta. Osaaminen on saatava vahvemmin näkyviin. Hallistusneuvottelut olivat loistava esimerkki siitä. Pidän asiantuntijareserviämme yhtenä asiana, jolla voidaan saada kannatusta nousuun. Puolueen markkinointiin ja brändin kirkastamiseen olisi syytä lisätä paukkuja.

Eduskuntavaalikampanja oli lähtölaukaus oikeaan suuntaan.

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Minulla on päivätyö opettajana sekä useampia luottamustehtäviä. Olen kuitenkin valmis sitoutumaan puheenjohtajiston työskentelyyn ja sovittelemaan aikataulujani tarpeen mukaan. Helsinkiin on helppo junalla piipahtaa. Viikonloppuisin pystyn matkustamaan laajemminkin ja etäyhteyksillä olen käytettävissä myös arki-iltaisin.

5 KD:ssä parasta?

KD:ssä parasta on kristillinen arvoperusta ja inhimillinen tapa tehdä politiikkaa. Meillä on ihmisiä, jotka haluavat tehdä politiikkaa sydämellään ja sitoutuneesti, sekä loistavat ohjelmat, joiden pohjalta rakentaa yhteiskuntaa.

– Puolueen markkinointiin ja brändin kirkastamiseen olisi syytä lisätä paukkuja, varapuheenjohtajaehdokas Hannele Saari toteaa. Säätytalossa kuvattu Saari osallistui kevään hallitusneuvotteluihin.

Varapuheenjohtajaehdokas Hannele Saari, Riihimäki, Häme

• 56-vuotias

• KM, luokanopettaja; aiemmin lastentarhanopettaja

• aviomies, 2 aikuista lasta, koira

• Kanta-Hämeen aluevaltuutettu, aluehallituksen jäsen lokakuusta 2023 alkaen, 2. kauden Riihimäen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, Riihimäen Lapsiystävällinen kuntamallin koordinaatioryhmän pj

• motto: Sydämellä ja rohkeudella

• lempibiisi: Juha Tapio: Kaunis ihminen

• ”salainen” taito: musisointi (piano ja laulu)

• harrastaa kulttuuria, matkustelua

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet (19.8. mennessä) Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

Ylös