KD:n varapuheenjohtajaehdokas Sirpa Pursiainen Tampereelta: Rohkea ja rautainen neuvottelija

19.8.2023 klo 13:15 Henkilöt Kristiina Kunnas

Varapuheenjohtajaehdokas Sirpa Pursiainen haluaa olla distämässä puolueen kasvua ja rakentamassa yhä osaavampaa, uskottavaa politiikkaa.

5 kysymystä varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi.

Sain useita pyyntöjä asettua ehdolle. Haluan olla edistämässä puolueen kasvua ja rakentamassa yhä osaavampaa, uskottavaa politiikkaa.

Olen ollut mukana puolueessa miltei 20 vuoden ajan ja minulla on monipuolinen kokemus erilaisista luottamustehtävistä puolueen sisällä ja politiikassa muutoinkin. Olen toiminut esimerkiksi Pirkanmaan piirihallituksen puheenjohtajana, puoluehallituksen jäsenenä ja KD Nuorten varapuheenjohtajana. Hallitusneuvottelijanakin olen ollut kahdesti.

Nyt olen kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu, ja valtuustoryhmien puheenjohtaja. 10 vuotta olen opettanut sosiaali- ja terveysalan lainsäädäntöä. Se antaa vahvan pohjan kouluttamiseen.

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Olen teräväpäinen, otan nopeasti haltuun isojakin kokonaisuuksia ja omaan laajat verkostot. Olen helposti lähestyttävä, mutta tarvittaessa osaan olla tiukka. Olen rautainen neuvottelija, rohkea ja otan asioista selvää. Osaamisen vuoksi minun on helppo keskustella poliittisista asioista myös julkisilla areenoilla.

Osaamisen vuoksi minun on helppo keskustella poliittisista asioista myös julkisilla areenoilla. – Sirpa Pursiainen

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Vahvistamalla jo mukana olevien osaamista, tarjoamalla poliittiset kummit uusille toimijoille, vahvistamalla strategista osaamista ja viestintää sekä jalkautumalla turuille ja toreille.

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Tarvittavan määrän.

5 Parasta KD:ssä?

Puolueen asiantunteva, arvoiltaan merkittävä poliittinen linja.

– KD:lle saadaan lisää kannatusta vahvistamalla jo mukana olevien osaamista, tarjoamalla poliittiset kummit uusille toimijoille, vahvistamalla strategista osaamista ja viestintää sekä jalkautumalla turuille ja toreille, varapuheenjohtajaehdokas Sirpa Pursiainen uskoo.

Varapuheenjohtajaehdokas Sirpa Pursiainen, Tampere, Pirkanmaa

• 43-vuotias

• yhteiskuntatieteiden maisteri, ikäihmisten  palveluasumisyksikön toimitusjohtaja, kirjailija

• naimisissa, kaksi kissaa

• Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja, monipalveluvaliokunnan jäsen, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja, Tampereen konsernipalvelujaoston jäsen, maakuntavaltuutettu

• motto: Vierivä kivi ei sammaloidu, mutta maisemia ei pysähtymättä näe

• lempibiisi: virsi 600

• salainen taito: revontulibongaus ja avaruussään lukeminen

• harrastaa ajanviettoa luonnossa, luontokuvausta, kirjoittamista

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet (19.8. mennessä) Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

Ylös