Puoluevaltuuston puheenjohtaja valitaan Joensuussa – esittelyssä jatkokautta hakeva Riitta Kuismanen

23.8.2023 klo 13:50 Henkilöt Samuli Rissanen

– Tarvitsemme kipeästi niitä, jotka sitoutuvat toimintaan – ja paras keino sitouttaa on jakaa luottamustehtäviä demokraattisesti. Erityisesti nuoret väsyvät, jos eivät pääse vaikuttamaan, muistuttaa puoluevaltuuston johtoon jatkokaudelle pyrkivä Riitta Kuismanen.

4 kysymystä puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. 

Olen toiminut sote-alan opettajana (sosiaalipsykologi, fysioterapeutti) toisella asteella ja omaishoitojärjestössä kehittämispäällikkönä. Lisäksi olin yksityisenä ammatinharjoittajana sekä Tampereella että Pekingissä. Puoluevaltuuston puheenjohtajan rooli on hyvin sopinut elämäntilanteeseeni.

Jätin viime syksynä varsinaisen opetustyöni ja tein pelkästään opiskelijoiden ohjausta, joten oli runsaasti aikaa paneutua puolueen asioihin.

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän tähän tehtävään?

Olen puolueen käytettävissä hyvin joustavasti. Olen tuonut puoluetta esille lukuisissa mielipidekirjoituksissa ja saan niistä hyvää palautetta yli puoluerajojen. Tunnen puolueen tavoitteet ja ohjelmat hyvin.

Tein puolueelle Soten korjaussarjan talouden osalta ja koen olevani vahvoilla isoissa kokonaisuuksissa. Puheenjohtajana olen napakka. Kaikki halukkaat saavat puheenvuoron ja puheenvuorot pidetään tiiviinä.

Koen olevani vahvoilla isoissa kokonaisuuksissa. Puheenjohtajana olen napakka. – Riitta Kuismanen

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Näen erittäin tärkeänä, että jaamme vastuuta myös uusille ja nuorille toimijoille, jotta puolueemme näkyvyys laajenisi. Tarvitsemme kipeästi niitä, jotka sitoutuvat toimintaan – ja paras keino sitouttaa on jakaa luottamustehtäviä demokraattisesti. Erityisesti nuoret väsyvät, jos eivät pääse vaikuttamaan. Pitovoimaa pitää vahvistaa puolueen sisällä.

4 Mikä on parasta KD:ssä?

KD:llä on ehdottomasti parhaat arvot ja tavoitteet. Lisäksi meillä on käsittämättömän antautuneet toimijat! Hallitusneuvotteluissa oli valtaisa joukko ahkeria ja osaavia aktiiveja, jotka olivat tyhjentäneet kalenterinsa töistä ja luottamustehtävistä voidakseen palvella puoluetta.

Puoluevaltuusto 261122

Riitta Kuismanen johtaa puhetta puoluevaltuuston kokouksessa eduskunnassa marraskuussa 2022. (Kuva Kristiina Kunnas)

Puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokas Riitta Kuismanen, Pirkkala, Pirkanmaa – ehdolla jatkokaudelle

• 64-vuotias

• sosiaalipsykologi, fysioterapeutti; opettajan pedagogiset opinnot, sote-alan opettaja

• naimisissa, kaksi aikuista tytärtä

• kunnanvaltuutettu, Pirkanmaan aluevaltuutettu ja puoluevaltuuston puheenjohtaja

• motto: Kyllä se tästä

• lempibiisi: Anna sade, Jumala, Nina Åströmin laulamana

• salainen taito: niiiin salainen, että en ole edes itselleni kertonut – joskus innostuin opettelemaan runoja ulkoa, ehkä Hymyilevä Apollo vielä onnistuisi?

• harrastaa puutarhanhoitoa ja kuntourheilua, erityisesti hiihtoa

Puoluekokous valitsee puoluevaltuuston puheenjohtajan sekä puolueen puheenjohtajiston

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään Joensuussa 26.–27. elokuuta.

Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajiston, eli puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa. Samaten valitaan puoluevaltuuston puheenjohtaja.

KD-verkkolehti esitteli elokuun puolivälissä kaikki 14 varapuheenjohtajaehdokasta. Nyt esittelyvuorossa ovat puoluevaltuuston puheenjohtajuutta tavoittelevat kolme ehdokasta. Nykyinen puheenjohtaja Riitta Kuismanen Pirkkalasta on saanut haastajikseen Kimmo Rantasen Seinäjoelta sekä Jari Tulosen Kaarinasta.

Ylös