Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi pyrkivä Jari Tulonen, Kaarina: ”Jäsenkuntaa kannustettava entistä aktiivisempaan suuntaan”

23.8.2023 klo 13:13 Henkilöt Samuli Rissanen

4 kysymystä puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Haluaisin kannustaa KD:n jäsenkuntaa entistä aktiivisempaan toimintaan eri some-kanavien ja aktiivisen viestinnän kautta niin kunta-, piiri- kuin valtakunnankin tasolla. Pitäisi tehdä jäsenkunnan mieleistä politiikkaa: kannatus nousisi.

Politiikan teko on KD:ssä toiminut viime vuosina lähinnä ylhäältä alaspäin, kun sen pitäisi tapahtua toisinpäin eli alhaalta ylöspäin. Kansanedustajien, kunta-, aluevaltuusto- ja maakuntapoliitikoiden sekä puoluejohdon pitäisi kuulla enemmän jäsenistön mielipiteitä erilaisilla kyselyillä ja aloitteilla.

Kansanedustajien, kunta-, aluevaltuusto- ja maakuntapoliitikoiden sekä puoluejohdon pitäisi kuulla enemmän jäsenistön mielipiteitä erilaisilla kyselyillä ja aloitteilla. – Jari Tulonen

2  Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän tähän tehtävään?

Taidan olla KD:n pitkäaikaisin  puoluevaltuuston jäsen kautta aikojen, joten kokemusta riittää. Olen aktiivinen käytännön vaikuttaja puolueen eri tasoilla. Olen kokenut tehtäväkseni herättää keskustelua politiikasta erityisesti KD:n rivijäsenille facebookin ja muiden some-kanavien kautta.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Aktiivisella ja näyttävällä ulospäin suuntautuvalla politiikalla, tapahtumilla ja retkillä, tiedottamisella, kysymällä jäsenkunnan mielipiteitä, jäsenhankintakilpailuilla. KD:n puoluekokouksessa pitäisi äänioikeuden olla jokaisella jäsenmaksun maksavalla KD:n jäsenellä eikä vain puoluekokousedustajilla. Maksamattomien jäsenmaksujen määrä varmasti vähenisi.

4 Mikä on parasta KD:ssä?

Arvokonservatiivisuus.

Jari Tulonen

– Olen kokenut tehtäväkseni herättää keskustelua politiikasta erityisesti KD:n rivijäsenille facebookin ja muiden some-kanavien kautta, Jari Tulonen kertoo.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokas Jari Tulonen, Kaarina, Varsinais-Suomi

• 58-vuotias

• ympäristö- ja terveysinsinööri, ympäristönsuojeluinsinööri ja kymmenkunta muutakin tutkintoa, terveystarkastaja, sisällöntuottaja, hygieniapassikouluttaja ja -testaaja

• puoliso, 6 lasta, joista 3 vielä kotosalla, 1 lapsenlapsi

• Kaarinan tarkastuslautakunnan jäsen, Ympäristöterveyden asiantuntijat ry:n vpj, Turun johtavan työsuojelutoimikunnan ja KYPA:n työsuojelutoimikunnan jäsen, KD:n Varsinais-Suomen viestintäpäällikkö ja piirihallituksen jäsen, Kaarinan kotikirkko ry:n vpj, VATIn kehitystyöryhmän jäsen

• motto: Tee se itse, niin et rasita muita & Vierivä kivi ei sammaloidu

• lempibiisi: Jukka Leppilampi, Minun käteni soi

• salainen taito: jokapaikanhöylä

• harrastaa yhdistystoimintaa, ulkoilua, pyöräilyä

Puoluekokous valitsee puoluevaltuuston puheenjohtajan sekä puolueen puheenjohtajiston

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään Joensuussa 26.–27. elokuuta.

Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajiston, eli puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa. Samaten valitaan puoluevaltuuston puheenjohtaja.

KD-verkkolehti esitteli elokuun puolivälissä kaikki 14 varapuheenjohtajaehdokasta. Nyt esittelyvuorossa ovat puoluevaltuuston puheenjohtajuutta tavoittelevat kolme ehdokasta. Nykyinen puheenjohtaja Riitta Kuismanen Pirkkalasta on saanut haastajikseen Kimmo Rantasen Seinäjoelta sekä Jari Tulosen Kaarinasta.

Ylös