Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi pyrkivä Kimmo Rantanen: ”Tarjotaan viljelyksen ja varjelun näkökulmaa vihreään siirtymään”

23.8.2023 klo 11:00 Henkilöt Samuli Rissanen

Rehtori Kimmo Rantanen tuntee perusopetuksen haasteet sekä turvallisuusasiat perinpohjin. Hän on myös kokenut KD-poliitikko.

4 kysymystä puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajaksi?

Olen 61-vuotias aviomies ja kolmen lapsen isä. Mirjami-vaimo on nykyään eläkkeellä luokanopettajan virasta. Olen myös alakoulun rehtori ja Seinäjoen kaupungin perusopetuksen johtoryhmän jäsen, vastuualueena turvallisuus ja hankkeet. KD:n toimintaan olen tullut mukaan vuonna 2008. Olen edustanut puoluettamme rakennus-, sosiaali-ja terveys-, elinvoima- ja hyvinvointilautakunnassa.

Olen toiminut useita vuosia Seinäjoen paikallisosastossa, myös puheenohtajana, sekä KD Pohjanmaan piirihallituksessa jäsenenä ja puheenjohtajana. Kaupunginvaltuustossa olen nyt toista kautta. Olen ollut ehdokkaana myös kolmissa eduskuntavaaleissa. Olen piirihallituksen varapuheenjohtaja ja aktiivinen myös paikallisosaston toiminnassa. Katson, että kaikesta edellemainitusta on hyötyä myös puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävässä.

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän tähän tehtävään?

Kokemus monista puheenjohtajuuksista eri organisaatioissa, helppo lähestyttävyys, laajat verkostot, iloisuus ja positiivisuus.

Kirkastetaan kuvaa KD:sta arvopuolueena, ollaan mukana ja apuna ihmisten arjessa sekä sanoin että teoin, kuunnellaan kansalaisten huolia ja reagoidaan niihin. – Kimmo Rantanen

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Kirkastetaan kuvaa KD:sta arvopuolueena, ollaan mukana ja apuna ihmisten arjessa sekä sanoin että teoin, kuunnellaan kansalaisten huolia ja reagoidaan niihin, muistetaan pyytää nuoria mukaan ja annetaan heille vastuuta, tarjotaan viljelyksen ja varjelun näkökulmaa vihreään siirtymään, pidetään heikompien puolta ja nostetaan esiin vahva asiantuntemuksemme.

4 Mikä on parasta KD:ssä?

Hienoja ihmisiä toiminnassa, vahva ja selkeä arvopohja, yhteistyökyky, asiantuntemus, hyvät ohjelmat.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi pyrkivällä Kimmo Rantasella on laajat verkostot. Hän kuvailee olevansa helposti lähestyttävä, positiivinen ja iloinen mies.

Puoluevaltuuston varapuheenjohtajaehdokas Kimmo Rantanen, Seinäjoki, Etelä-Pohjanmaa

• 61-vuotias

• KM; johtamisen erikoisammattitutkinto, työnohjaaja STO ry.; rehtori ja Seinäjoen perusopetuksen johtoryhmän jäsen

• vaimo, 3 aikuista lasta, 1 lapsenlapsi (pian toinenkin)

• kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuutettu, puoluevaltuuston vpj, puoluehallituksesta kokemusta useita vuosia

• motto: Kohtaa, näytä suunta ja palvele

• lempibiisi: Jotain niin oikeaa by Juha Tapio

• salainen taito: jonkinmoinen laulun lahja, remonttireiska

• harrastaa liikuntaa (sauvakävely, kaukalopallo, hiihto), harrastajateatteria ja mökkeilyä

Puoluekokous valitsee puoluevaltuuston puheenjohtajan sekä puolueen puheenjohtajiston

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään Joensuussa 26.–27. elokuuta.

Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajiston, eli puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa. Samaten valitaan puoluevaltuuston puheenjohtaja.

KD-verkkolehti esitteli elokuun puolivälissä kaikki 14 varapuheenjohtajaehdokasta. Nyt esittelyvuorossa ovat puoluevaltuuston puheenjohtajuutta tavoittelevat kolme ehdokasta. Nykyinen puheenjohtaja Riitta Kuismanen Pirkkalasta on saanut haastajikseen Kimmo Rantasen Seinäjoelta sekä Jari Tulosen Kaarinasta.

 

Ylös