KD:n varapuheenjohtajakisassa meneillään jännittävä äänestys – Puoluekokous koolla Joensuussa

26.8.2023 klo 16:31 Henkilöt Kristiina Kunnas

Varapuheenjohtajien kannatuspuheet kulkivat sutjakkaasti ja sisälsivät vaihtelevia, kekseliäitäkin luonnehdintoja. Kristillisdemokraattien puoluekokousväki äänestää kolmihenkistä varapuheenjohtajistoa parhaillaan lauantai-iltapäivänä Joensuussa.

Varapuheenjohtajakisasta tuli kilpalaulu hyvien ehdokkaiden kannatuspuheista. Puheenvuorot vaihtuivat tiuhaan, kun puhujat olivat peräperään minuutin kannatuspuheineen vasemmassa ja oikeassa puhujapöntössä.

Laatusanoja ehdokkaita kannattavilta puhujilta kuultiin kiinnostavan ja kiitettävän vaihtelevasti.

”Huippusoteammattilainen. Huippuneuvottelija. Hyvä kaveri. Supertähti. Suosittelen väkevästi. Suunnannäyttäjä. Vaikuttaja. Osaa voittaa. Ennen kaikkea luotettava. Kannatusta nostava. Yrittäjähenkinen visiönääri. Tavoitteellinen. Täsmällinen. Kurinalainen. Ystävällinen. Monipuolinen viestijä.”

”Tunnettu koko Suomessa ja Suomen rajojen ulkopuolella. Kykenevä tuuraamaan puheenjohtajaa. Innostaja ja innostuja. ”Miss’ sie tarvitset hyvvää miestä, tässä siul on yks.” Saklig. Pålitlig. Asiallinen. Analysoiva. Eteenpäintähtäävä. Sydämellinen. Lämmin persoona. Ahkera. Verkostoituja. Tunnustettu siltojenrakentaja. Asiantunteva. ”Tulee paikalle kun pyydetään, puhuu ja kaiken lisäksi laulaakin.” Näkyvä mediavaikuttaja. Helsinkiläinen. Realistinen suunnannäyttäjä.”

Kannatuspuheenvuoroja käytettiin lähes puolen sataa. Yleisö istui paikoillaan ällistyttävän kärsivällisesti, vaikka samaan aikaan olisi ollut mahdollisuus käväistä myös kahvitauolla.

Yleisö istui paikoillaan ällistyttävän kärsivällisesti, vaikka samaan aikaan olisi ollut mahdollisuus käväistä myös kahvitauolla.

Varapuheenjohtajakisaan lähti yhteensä 14 vastuunkantoon valmista KD-poliitikkoa: Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta. KD-verkkolehti julkaisi kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt 14.–20. elokuuta.

Varapuheenjohtajaehdokkaat osoittautuivat loistaviksi puhujiksi, aivan jokainen. Kahden minuutin aikaraja kyettiin pitämään. Kaikkein raikuvimmat naurut sekä aplodit ansaitsi Mika Poutala.

– Ensinnäkin meillä on Pressayah, hän lohkaisi, viitaten presidenttiehdokkaaksi lähtevään Essayah’an.

– Mutta hän kaipaa rinnalleen tukea. Batman tarvitsee Robinin, Timon Pumban ja Essayah Poutalan, Mika Poutala lopetti saaden salin repeämään.

Pitkäaikaisen käytännön mukaan äänioikeutettu puoluekokousedustaja saa äänestää joko yhtä, kahta tai kolmea nimeä.

KD-puoluekokousväki täytti Sokos Hotel Kimmelin suuren kongressisalin ääriä myöten. Puoluekokousedustajat valitsevat Kristillisdemokraateille kolme varapuheenjohtajaa neljästätoista ehdokkaasta. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Ylös