– KD:n arvot ovat minun arvojani, puolueen varapuheenjohtaja David Pettersson kertoo

15.9.2023 klo 11:12 Politiikka Samuli Rissanen

David Pettersson valittiin Kristillisdemokraattien kolmanneksi varapuheenjohtajaksi elokuun lopun puoluekokouksen Joensuussa. Hän on viikon vieras KD-Kompassi-haastatteluohjelmassa Radio Deillä.

Pettersson on 42-vuotias viisilapsisen perheen isä, teologian maisteri ja maatalousyrittäjä Pedersörestä. Tällä hetkellä hän toimii Pedersören kunnanvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuutettuna. Aivan viimeisimmäksi hänet äänestettiin Joensuun puoluekokouksessa puolueen varapuheenjohtajistoon.

Pettersson kertoo viikon KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä, että on tyytyväinen hallituksen maa- ja metsäpoliittiseen ohjelmaan. Hän oli mukana rakentamassa ohjelmaa Säätytalolla käydyissä hallitusneuvotteluissa.

– Orpon hallituksen ohjelma on maa ja metsätalouden osalta paras ohjelma.

– Orpon hallituksen ohjelma on maa ja metsätalouden osalta paras ohjelma.Toivon nyt vain, että se toteutuisi kaikilta osin, Pettersson sanoo.

Vaikeudet ovat tiedossa: maataloutta vaivaa kannattavuuskriisi, johon täytyy löytää ratkaisuja. Pettersson toivookin, että hallitus saa työrauhan ja mahdollisuuden toteuttaa ohjelmaa.

Hän kommentoi myös esimerkiksi turkistarhaukseen liittyviä ongelmia, jotka tulivat tänä kesänä pintaan lintuinfluenssan muodossa.

Pettersson puolustaa alaa, joka on viimeisten kymmenien vuosien aikana tuonut noin puoli miljardia verotuloja valtion kassaan. Myös toinen, EU:nkin silmätikuksi joutunut ala, on Petterssönin mukaan tärkeä.

– Kalastuselinkeinoa täytyy saada jatkaa. Nyt me syömme liian paljon kalaa, joka tulee ulkomailta.

Pettersson tuli mukaan politiikkaan vuoden 2008 kuntavaaleissa. Kristillisdemokraattien listalle hieman sattumalta lähtenyt Pettersson on tullut puolueeseen jäädäkseen.

– Nyt kun olen ollut mukana noin 15 vuotta politiikassa, en voi ajatella, että olisin jossain muussa puolueessa. KD:n arvot ovat minun arvojani.

Petterssonin kotikunnassa Pedersöressä kristillisdemokraattien kannatus on 30 prosentin pinnassa. Se on paljon, ruotsinkielisellä ja Rkp:lle otollisella alueella. Pettersson arvioi, että tulos ei ole sattuma tai salaisuus vaan hyvän yhteistyön tulosta.

– Meillä on hyvä porukka. Tärkeintä on kokonaisuus: Vaikka esimerkiksi kunnallisvaaleissa joku muu oman listan ehdokas veisi äänestäjiä jolta kulta toiselta samalla listalla, koko lista hyötyy, kun ehdokkaita on enemmän.

Kuuntele Petterssonin koko haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 16.9 klo 12.50 alkaen.

Ylös