– Miten varmistamme, että terrorismin ihailua ei hyväksytä Suomessa, Mika Poutala kysyy

12.10.2023 klo 17:06 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Mika Poutala oli eduskunnan torstaisella kyselytunnilla huolissaan juutalaisen seurakunnan turvallisuudesta sekä siitä, että Hamasin terroritekoja ihannoivia mielenilmauksia on järjestetty Suomessakin.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Mika Poutala kuvasi eduskunnan torstaisella kyselytunnilla epävakaata kotimaista ja kansainvälistä turvallisuustilannetta:

Se on tällä hetkellä erittäin huolestuttava: Suomen ja Viron välinen kaasuputki sekä tietoliikennekaapeli on vaurioitunut , mikä herättää vakavia huolia turvallisuuden kannalta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on edelleen käynnissä ja Lähi-idän tilanteen vuoksi myös  Suomessa asuvien juutalaisten turvallisuus voi olla vaarassa.

Hamasin hyökkäys Israeliin tapahtui viime viikolla ja se on järkyttänyt koko maailmaa: Tuhansia raketteja, kidnapattuja ihmisiä, mestattuja lapsia sekä tappamista nuorisofestivaaleilla.

Hamas on terroristijärjestö, joka ei edusta koko Palestiinan kansaa.

– Pahuudella ei ole rajaa. Hamas on terroristijärjestö, joka ei edusta koko Palestiinan kansaa. Sen tavoitteena on tuhota Israelin valtio, ei tuoda rauhaa alueelle, Poutala kertasi.

Hän muistutti, että myös Suomessa on järjestetty mielenilmauksia, joissa on iloittu Hamasin hyökkäyksestä.

– Suomessa asuvat juutalaiset kokevat uhkaa ja heidän turvallisuustilanteessa on kiristynyt. Miten varmistamme, että terrorismin ihailua ei hyväksytä Suomessa ja samalla turvaamme täällä asuvien juutalaisten turvallisuuden, hän kysyi.

Sisäministeri Mari Rantanen totesi, että Suomessa on ilmaisunvapaus ja kokoontumisvapaus. Ne ovat voimassa myöskin silloin, kun se ei ole välttämättä mukava asia tai asia, jota suuri yleisö kannattaa.

Rantasen mukaan tällaisia mielenilmauksia ei voida kategorisesti kieltää.

Ylös