”Naisten hedelmällisyyshuippu on 20-24-vuotiaana” – Päivi Räsäsen arvioi opiskelijoiden huoltajakorotuksen lisäävän mahdollisuuksia perheellistyä

7.11.2023 klo 14:57 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen muistuttaa, että hallituksen esittämä huoltajakorotuksen lisääminen 30 eurolla auttaa myös opiskelijoita ja lisää mahdollisuuksia yhdistää opiskelu ja perhe-elämä.

– Olen sitä sukupolvea, joka on opiskellut lähinnä opintolainan turvin, Räsänen kertoi eduskunnassa, joka keskusteli opintotukilain muuttamista.

Hän muistutti, että tälläkin hetkellä myös muissa Pohjoismaissa opintotuki on lainapainotteista Tanskaa lukuunottamatta. Suomessa käytössä on lisäksi yleinen asumistuki sekä myös ateriatuki.

– Pidän tätä kokonaisuutta opiskelijoiden kannalta hyvin kohtuullisena, Räsänen totesi.

– Syntyvyys on mittaushistorian alhaisimmalla tasolla ja naisten keskimääräinen hedelmällisyyden huippu on 20-24 vuoden iässä.

Hän toivoi, että oppositiopuolueet kiinnittävät kiinnittäisivät huomiota esityksessä siihen, että opintorahan huoltajakorotuksen määrää ehdotetaan lisättäväksi kolmellakymmenellä eurolla.

Räsäsen mukaan esitys huoltajakorotuksesta on tärkeä, sillä tällä hetkellä tarvitaan keinoja ja kannusteita, jotka rohkaisevat yhdistämään opiskelu ja perhe-elämän.

– Syntyvyys on mittaushistorian alhaisimmalla tasolla ja naisten keskimääräinen hedelmällisyyden huippu on 20-24 vuoden iässä.

Ylös