Päivi Räsänen KD-Kompassissa vapauttavasta päätöksestä: ”Tämä oli ilon päivä”

18.11.2023 klo 18:26 Kotimaa Kristiina Kunnas

Päivi Räsänen sai pitkän prosessi jälkeen vapauttavan päätöksen myös hovioikeudelta. – Tätä lopputulosta tavoittelin koko prosessin ajan, huojentunut Räsänen totesi.

Kansanedustaja Päivi Räsänen antoi heti hovioikeudelta tulleen vapauttavan päätöksen jälkeen radiohaastattelun KD-Kompassi-ohjelmaan.

– Tämä on päivä jota olen odottanut. Oli aamulla ihan huikeaa saada tuo päätös, Räsänen iloitsi.

Hän vastaanotti vapauttavan päätöksen juuri ennen kokoon kutsumansa mediatilaisuuden alkua.

– Aloin jossain vaiheessa jännittää, mitä sitten sanoisin, jos päätös olisikin toisenlainen kuin odotin.

Räsänen myöntää, että melkein viisi vuotta kestänyt prosessi on ollut pitkä.

– Olen tällä hetkellä kiitollinen, että päästiin juuri siihen lopputulokseen, jota olen koko prosessin ajan tavoitellut.

Olen tällä hetkellä kiitollinen, että päästiin juuri siihen lopputulokseen, jota olen koko prosessin ajan tavoitellut.

Hän vastaanotti lopulta täysin yksimielisen vapauttavan päätöksen kaikista kolmesta syytekohdasta. Maaliskuun lopulla 2022 antoi käräjäoikeus samaten täysin yksimielisen vapauttavan päätöksen, mutta tyytymätön syyttäjä vei asian hovioikeuteen.

Räsäsen mediatilaisuudessa oli valtaisa määrä median edustajia.

– Jos koko prosessia ajatellaan, olen koko lailla tyytyväinen mediaan. Toivon, että tämän päiväinen viesti menisi perille.

Räsänen koki hyvin vaikeana tilanteen, jossa hänen sanomisistaan levitettiin perätöntä tietoa.

– Syyttäjä esitti aikanaan neljä eri perätöntä väitettä sanomisistani. Niitä media jatkuvasti toisti ja toisti.

Syyttäjä esitti aikanaan neljä eri perätöntä väitettä sanomisistani. Niitä media jatkuvasti toisti ja toisti.

– Vaikka laitoin mediatiedotteita, joissa kumosin nämä väitteet. Jonkun tutkivan journalistin olisi ollut helppo etsiä ja todeta, ettei sellaisia ole kirjoituksissani. Silloin mediassa ei mennyt läpi se viesti, että nämä syyttäjän väitteet ovat perättömiä.

– Se oli vaikea vaihe. Oli hankala esimerkiksi ulkomaisille toimittajille selittää kuinka vaikea on kumota sitä, kun meillä korkea viranomainen, valtakunnansyyttäjä, esittää, että Räsänen sanoo joitakin ihmisiä toisia vähempiarvoisiksi tai että homoseksuaali ei olisi Räsäsen mielestä Jumalan luoma.

– Tilanne muuttui sitten, kun käräjäoikeus kävi tämän huolellisesti läpi, ja totesi päätöksessään selkeästi, ettei näitä löydy kirjoituksistani.

– Iloitsen siitä, että Yle teki siitä jutun todeten, että näitä vuoden verran julkisuudessa velloneita väitteitä ei lainkaan löytynyt kirjoituksistani.

Räsänen kertoo radiohaastattelussa, että oikeudenkäynti vahvisti hänen luottamustaan Suomen oikeuslaitokseen.

– Se oli asiallista ja perusteellista käsittelyä.

Räsäsellä on viesti henkilölle, joka lähti tekemään hänestä rikosilmoitukset.

– En ole missään vaiheessa moittinut ketään siitä, että hän on tehnyt ilmoituksen. Kansalaisen oikeus on tehdä – viranomaiset sitten päättävät, vievätkö eteenpäin.

– On ikävää, että hän on loukkaantunut kommenteistani. Hänellä on täysi oikeus ilmaista se. Olisin valmis myös kahdenkeskiseen keskusteluun.

– Hän on arvokas ihminen, Jumalan rakastama, Jumalan luoma, Jumalan kuvaksi luotu ihminen, joka on Jumalan edessä samalla viivalla kuin kuka tahansa muu.

Räsänen neuvoo kaikkia loukkaantuvia ja loukkaantujia.

– Me kaikki loukkaannumme. Poliisi neuvoi, että täytyy käyttää kansalaisyhteiskunnan foorumeita. Käräjäsali ei ole se oikea paikka käydä keskusteluja teologisista kysymyksistä, Räsänen toteaa.

Päivi Räsänen koki etuoikeudekseen pitää evankeliumia esillä oikeussalissa. Sama uskontunnustus kuultiin myös hovioikeuden vapauttavan päätöksen jälkeen mediatilaisuudessa.

– Olen todellakin iloinnut siitä, että on tullut tilaisuuksia niin poliisien kanssa, käräjäoikeudessa, hovioikeudessa kuin mediankin edessä kertoa Raamatun ratkaisusta, Jumalan ratkaisusta syntiongelmaan.

– Keskustelu on vellonut synnin ympärillä. Jeesus on sovittanut ihmisten synnit. Jeesus on ristillä kuollut ihmisten syntien puolesta. Jokaisella on mahdollisuus tähän tarttua.

– Hän on kuollut kaikkien ihmisten puolesta. Tämä on se tie iankaikkiseen elämään.

Kuuntele koko KD-Kompassi-haastattelu Radio Deissä ma 20.11. klo 22.40

Kansanedustaja Päivi Räsänen Kristiina Kunnaksen haastattelussa. Radio Dei, ma 20.11. klo 22.40 tai jälkikuuntele: Spotify/kristillisdemokraatit

Päivi Räsänen hovioikeuden päätös, Niilo Räsänen, Evamaria Lehtola

Päivi Räsäsen aviomies Niilo Räsänen sekä eduskunta-avustaja Evamaria Lehtola seuraavat Räsäsen mediatilaisuutta. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

 

Ylös