”Tämä työ sai Minna Canth ‑palkinnon tasa-arvovaikutuksistaan” – Päivi Räsänen puolustaa hanketta, joka tukee kriisiraskaustilanteissa

18.12.2023 klo 16:45 Politiikka Samuli Rissanen

Valtiovarainvaliokunta lisäsi 40 000 euroa hankkeeseen, jolla tuetaan kriisiraskaustilanteessa olevia, raskauttaan vaikeassa tilanteessa jatkavia ja abortin läpikäyneitä tyttöjä ja naisia.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan viime tiistaina päättämistä niin sanotuista joululahjarahoista on riittänyt puimista vielä tälläkin viikolla.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsästä hämmästytti pienen, noin 40 000 euron suuruisen momentin saama huomio. Valiokunnan mietinnössä oleva 40 000 euroa on tarkoitettu haettavaksi hankkeelle, jolla tuetaan kriisiraskaustilanteessa olevia, raskauttaan vaikeassa tilanteessa jatkavia ja abortin läpikäyneitä tyttöjä ja naisia.

Rahoitusta ei ole korvamerkitty millekään järjestölle, vaan sosiaali- ja terveysministeriössä avataan hankkeelle haku.

Esimerkiksi Vihreät on esittänyt hankkeen ehdoksi sitä, että itsemääräämisoikeus toteutuu.

– Valtiovarainvaliokunta lisäsi kriisiraskaustilanteiden hankkeeseen rahoitusta, ja ihmettelen muutosesityksiä, jotka tähän kohdistuvat ja sitä epäluuloisuutta tätä hanketta kohtaan, ja toivoisinkin, että kävisitte tutustumassa esimerkiksi Tampereella Itu-työhön, jossa annetaan tukea vaikeassa tilanteessa oleville naisille, Päivi Räsänen sanoo.

Hänen mukaansa ITU:n tekemään työhön ei liity mitään taivuttelua, painostusta tai itsemääräämisoikeuden loukkausta.

– Usein näihin tilanteisiin joudutaan juuri siksi, että äitiä on painostettu vastoin omaa tahtoaan. Esimerkiksi lapsen isä ei anna tukea tai myöskään lähipiiristä ei anneta tukea. Tämä työ sai Minna Canth ‑palkinnon tasa-arvovaikutuksistaan.

Ylös