Sari Essayah luottaa, että suomalaiset tunnistavat KD:n perhe-, yrittäjyys ja hyvinvointipuolueeksi

21.12.2023 klo 10:27 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on tänä syksynä useammassa puheessaan linjannut, että kristillisdemokraattien tavoitteena on olla johtava perhe-, yrittäjyys- ja hyvinvointipuolue.

Essayah avaa linjanvetonsa sisältöä KD-Kompassi-ohjelmassa jouluaaton aattona. Perhe-teema on hänen mukaansa aivan keskeistä ideologista ydintä.

Nykypäivänä se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että pystytään varmistamaan, että perheet selviytyvät lasten kasvattamisesta.

– Tämä aika on haastanut vanhemmuutta ja yhteiskunnan tuki perheille on aika vähäistä. Edelleenkin yhteiskunnassa tuetaan alle kolmevuotiaan hoitoa kodin ulkopuolella kolme kertaa enemmän kuin kodissa. Siinä on kysymys ideologisesta valinnasta.

Kristillisdemokraateille perhe on yhteiskunnan kaikkien merkityksellisin hyvinvointiyksikkö ja yhteiskunta voi tukea perheen hoiva- ja kasvatusvastuuta.

Yrittäjyys on KD:n DNA:ssa siinäkin mielessä, että puolueen piirissä on paljon pk-yrittäjiä.

– Ymmärrämme hyvin sen, että yrittäjä on aivan samassa veneessä sen oman työntekijänsä kanssa ja useimmiten vielä tinkiikin yrittäjätulosta, jotta pystyy varmistamaan hyvän työntekijän.

Toiseksi puolueessa on paljon sote-alalla työskenteleviä ja siksi hyvinvointiteema on ollut tärkeä.

Ensimmäisissä aluevaaleissa KD teki erinomaisen tuloksen, joka osaltaa perustui siihen, että jäsenistössä on erittäin runsaasti terveydenhuollon ja sosiaalipuolen ammattilaisia.

– Me panostamme ennaltaehkäisyyn ja siihen, että asioita korjataan ajoissa. Terveyden edistämisellä saadaan loppujen lopuksi yhteiskunnassa kaikkein suurimmat säästöt aikaiseksi.

Essayah luottaa, että suomalaiset tunnistavat KD:n perhe-, yrittäjyys ja hyvinvointipuolueeksi.

– Uskon, että näissä asioissa suomalaiset näkevät kristillisdemokraattien linjan ja sen, että se tuottaa kokonaisvaltaista hyvinvointia suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kuuntele Essayahin koko haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 23.12. klo 12.50 alkaen.

Ylös