KD-väki saamassa lisää koulutusta – Puoluesihteeri Rekimies lupaa valtakunnallisia etävalmennuksia

21.12.2023 klo 12:11 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit on panostamassa tulevana vuonna entistä enemmän koulutuksiin.

– Tähän asti koulutukset ovat painottuneet suurelta osin vaalien alle. Jatkossakin toki pitää olla vaalikoulutuksia, mutta nyt on tarkoituksena tuottaa aiempaa jatkuvampaa vuosittaista koulutusta, kertoo puoluesihteeri Mikko Rekimies.

Rekimiehen johdolla suunnitellut Kristillisdemokraattien valtakunnalliset koulutukset pidetään pääasiallisesti etänä.

Heti vuoden alussa keskiviikkona 3. tammikuuta klo 18 järjestetään presidenttiehdokas Sari Essayah’n virtuaalinen vaalistartti, jonka juontavat kaksikielisenä KD Svenskan tuore puheenjohtaja Annika Lyytikäinen sekä palvelujohtaja Aki Ruotsala. KD:n jäsenet saavat kutsun ja Teams-linkin sähköpostiinsa.

Joitakin koulutuksia, kuten esiintymiseen liittyviä, on paras pitää lähivalmennuksena. Näitä voivat organisoida KD:n piirijärjestöt yhdessä alueen paikallisosastojen ja erityisjärjestöjen sekä puoluetoimiston kanssa.

– Ensi keväänä ja syksynä järjestetään etävalmennukset, jotka on tarkoitettu Kristillisdemokraattien jäsenmaksun suorittaneille jäsenille, Rekimies toteaa.

Puoluesihteeri Rekimies kertoo, että KD:n aktiivitoimijoille, kuten paikallisosastojen puheenjohtajille ja sihteereille, pidetään järjestökoulutusta, johon kuuluu neuvontaa muiden muassa kokouskäytännöistä, jäsenhankinnasta, pöytäkirjan teosta ja uusien jäsenien vastaanottamisesta.

Tulossa on myös aivan uusi toiminto tuoreille puolueen jäsenille. Siinä tervetulleeksi toivottavassa virtuaalitapaamisessa on tarkoitus antaa uusille jäsenille tietoa KD:n toiminnasta suoraan puolueelta.

– Muutenhan jäsenet ovat lähinnä yhteydessä oman paikkakuntansa paikallisosaston kanssa, Rekimies toteaa.

Jatkamme myös jo aloitettuja koulutusvartteja aluevaltuutetuille ja kuntavaltuutetuille sekä varavaltuutetuille.

– Jatkamme myös jo aloitettuja koulutusvartteja aluevaltuutetuille ja kuntavaltuutetuille sekä varavaltuutetuille. Näissä käydään kuukausittain läpi eri teemoja.

Keväällä on tulossa koulutusta eurovaaliehdokkaille.

– Syksyllä puolestaan alkavat koulutukset tulevien alue- ja kuntavaalien ehdokkaille.

Puoluetta lähellä oleva Ajatushautomo Kompassi järjestää vuonna 2024 koulutuksia erityisesti Kristillisdemokraattien ideologiaan liittyen.

 

 

 

 

Ylös