Sari Essayah työmarkkinakiistasta: Pohjoismaisissa verrokkimaissa ja Saksassa on jo tehty nämä uudistukset ja yleensä vielä vasemmistolaisten pääministereiden johdolla

24.1.2024 klo 20:34 Politiikka Samuli Rissanen

– Presidenttinä tekisin tietenkin kaikkeni, että työmarkkinakiistassa saataisiin sopu aikaiseksi ja päästäisiin keskusteluyhteyteen. Vetoaisin, että kertaalleen istuttaisiin saman pöydän ääreen, Essayah totesi MTV:n presidenttitentissä.

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sari Essayah sanoo olevansa työmarkkinoiden uudistamisessa täysin hallituksen linjoilla, mutta olisi presidenttinä vetoamassa siihen, että vielä kertaalleen istuttaisiin saman pöydän ääreen ja mietittäisiin, että löytyykö jotain sellaisia keinoja, joilla pattitilanteesta päästään tästä eteenpäin.

– Olen sitä mieltä, että nämä uudistukset, mitä nyt ollaan tekemässä työmarkkinoihin, niin näitähän olisi Suomessa pitänyt tehdä jo ajat sitten. Voi sanoa, että Pohjoismaisissa verrokkimaissa ja Saksassa on jo tehty nämä uudistukset ja yleensä vielä vasemmistolaisten pääministereiden johdolla, hän muistutti.

Suomea pitää pystyä Essayahin mukaan muuttamaan parempaan suuntaan:

– Ei voi koko ajan olla jarru päällä, että mikään ei saa muuttua. Kun mietitään Pohjoismaista tasoa, niin meidän työttömyysaste on korkeampi, meidän tuottavuusaste on heikompi ja me olemme paljon velkaantuneempi maa, hän totesi.

Ylös