”Talebanilta apu pois” – Sari Essayah puolustaa ruohonjuuritasolla tehtävää kehitysyhteistyötä, mutta ei ymmärrä rahavirtaa terrorihallinnolle

24.1.2024 klo 22:10 Politiikka Samuli Rissanen

– Minusta on kummallista, jos pitää jollakin tavalla puolustautua, jos leikataan kehitysyhteistyövaroja Talebanin hallinnolta Afganistanissa, KD:n presidenttiehdokas Sari Essayah totesi MTV:n vaalitentissä.

MTV:n presidenttitentissä ehdokkailta kysyttiin, miten he suhtautuvat hallituksen kehitysyhteistyömäärärahoihin tekemiin leikkauksiin. Tällä kaudella kehy-määrärahoista leikataan kaiken kaikkiaan miljardi euroa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, ministeri ja presidenttiehdokas Sari Essayah kertoi kristillisdemokraattien puolustaneen hallitusneuvotteluissa sitä, että kansalaisyhteiskuntaa ja kansalaisjärjestöjen tekemää työtä tuetaan kehitysyhteistyövaroin eri maissa.

– On aivan oikein leikata Talebanin hallinnolta kahdenvälinen apu pois.

Hän muistuttaa, että monet kehitysyhteistyötä tekevistä kansalaisjärjestöistä ovat kristillistaustaisia. Ne tekevät erinomaista työtä ruohonjuuritasolla myös kansalaisyhteiskunnan ja demokratian kehityksen eteen.

Sen sijaan Essayah katkaisisi tuen tällä erää Afganistanin ja Myanmarin kaltaisilta hallinnoilta.

– On aivan oikein leikata Talebanin hallinnolta kahdenvälinen apu pois. Minusta on kummallista, jos sitä pitää jollakin tavalla puolustaa. Afganistan ja Myanmar joutavat pois.

Ylös