”Poikkeuksellinen ammattitaito ja osaaminen” – Mika Poutala on vaikuttunut myös Sari Essayahin valoisasta persoonasta

26.1.2024 klo 19:42 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien espoolainen kansanedustaja ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Mika Poutala kertoo KD-Kompassi-ohjelmassa, millaisena ihmisenä ja työtoverina on oppinut KD:n presidentinvaaliehdokas Sari Essayahin tuntemaan.

Poutala kertoo ohjelmassa, että on tuntenut puolueen puheenjohtajan, presidenttiehdokkaan ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin noin 10 vuoden ajan.

– Olen tietenkin ihaillut poikkeuksellista ammattitaitoa ja osaamista, joka hänellä on.

Poutala viittaa Essayahin urheilu-uraan, kansanedustajuuteen, jonka välissä kausi Euroopan parlamentissa, puolueen puheenjohtajuuteen ja nyt ministerin tehtäviin Orpon hallituksessa.

– Lisäksi Sari on aivan uskomattoman hyvä esiintyjä. Oikeastaan kaikissa vaalitenteissä kehutaan Sarin esiintymistä ja osaamista.

Poutala on vaikuttunut myös Essayahin persoonasta, sillä tämä vaikuttaa olevan aina hyvällä tuulella.

– On vaikea löytää semmoista hetkeä, milloin Sari ei olisi hyvällä tuulella ja se kertoo paljon hänestä ihmisenä. Hänellä on positiivinen asenne elämää kohtaan.

Presidentinvaalipaneeleissa on Poutalan silmiin näkynyt yllättävän vähän eroavaisuuksia ehdokkaiden välillä.

– On ollut yksittäisiä irtiottoja ja sitten joitain kummallisuuksia, mutta nyt ollaan niin poikkeuksellisessa ulkopoliittisessa tilanteessa ja maailmalla on haastavia tilanteita.

– Toki Hamasin ja Israelin välisestä tilanteesta löytyy erilaisia näkemyksiä. Sarilla on ollut hyviä näkemyksiä: Hän ymmärtää inhimillisen hädän ja kärsimyksen ja kaiken sen ongelmallisuuden. Unohtamatta sitä, että mistä kaikki sai alkunsa.

Poutala olisi toivonut selkeästi enemmän arvokeskustelua vaalitentteihin. Nyt sitä ei juuri ole ollut.

– Se on sääli, koska ainakin itse arvostan valtavasti Sarin arvopohjaa, lähimmäisenrakkautta ja hyvyyttä sekä auttamista. Se pitäisi saada esille, koska se on varmasti kyllä hyödyksi Sarille.

Essayahin on presidenttiehdokkaista ainut, joka on tällä hetkellä  niin sanotun Tp-utvan jäsen.

– Uskallan väittää, että Sari on tällä hetkellä presidenttiehdokkaista kaikkien parhaiten perillä ulkopoliittisesta tilanteesta.

– Sarin puheissa on myös hienosti noussut esille ruokaturva ja omavaraisuus. Se on Suomen suvereniteetin, itsenäisyyden ja pärjäämisen kannalta todella tärkeä asia.

Kuuntele Mika Poutalan koko haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 27.1. klo 12.50.

Ylös