Essayah’n letkautus leviää somessa: ”Varusmiesten olisi juostava Cooperissa vähintään tulokseni – kävellen tehdyn”

27.1.2024 klo 23:12 Terveys Kristiina Kunnas

Presidenttiehdokas Essayah’n ”Cooper-tulos” on jäätävä. Hän on nimittäin kävellyt kolme kilometriä 12 minuutissa. – Varusmiesten olisi syytä juosta enemmän, Essayah letkautti Urheilulehdessä.

Urheilulehti (3/24) kysyi presidenttiehdokkailta, ovatko he huolissaan varusmiesten kunnosta. Itse asiassa kysymys kuului: ”Huolestuttaako varusmiesten kunto ylipäällikköä?”

Sari Essayah’n vastaus on nostattanut somessa jopa kohua ja levinnyt laajalti.

Essayah’lla on nimittäin edelleen hallussaan kilpakävelyn Suomen ennätyksiä.

Yksi niistä nousi puheenaiheeksi somessa, kun Urheilulehden (3/2024) tuomiossa kysyttiin presidenttiehdokkailta, huolestuttaako varusmiesten kunto ylipäällikköä.

Essayah’n vastaus kuului sanatarkasti näin:

”KYLLÄ. Ajattelen, että suurimman osan varusmiehistä olisi syytä juosta Cooperin testissä enemmän kuin ylipäällikkö on kävellyt, eli 3 000 metriä.”

Essayah’n kolmen tonnin ratakävelyn Suomen ennätys on 11.59,60.

Essayah’n kolmen tonnin ratakävelyn Suomen ennätys on 11.59,60.

Muiden muassa Iltalehti kirjoitti asiasta ja muistutti Essayah’n vastauksen huvittaneen, keränneen arvostusta ja yllättäneen jotkut sosiaalisessa mediassa. Varusmiesten keskimääräinen Cooper-tulos on alle 2 400 metriä.

Presidenttiehdokas uskoi Iltalehden jutun mukaan tällaisen ”pilkettä silmässä” annetun vastauksen tuovan asialle enemmän huomiota kuin perinteisen terveydenedistämispuheen.

Essayah saavutti Stuttgartissa maailmanmestaruuden 1993 ja seuraavana kesänä 1994 hänestä tuli Helsingin kisoissa Euroopan mestari.

Ennätystulos kolmelta kilometriltä tuli niin ikään 1993.

Tämä Urheilulehdestä poimittu kuvakaappaus ja Mikko Marttisen X (eli twiittaus) leviää nyt kovaa kyytiä.

Ylös