Kristillisdemokraattien kansanedustajat kannattavat ministeri Juuson ehdotusta sairaalaverkostoa pohtivasta työryhmästä

5.2.2024 klo 15:04 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä tukee sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) ehdotusta parlamentaarisen työryhmän perustamisesta pohtimaan sairaalaverkoston tulevaisuutta.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama virkamiestyöryhmä esitti tammikuussa keskussairaaloiden määrän vähentämistä ja sairaaloiden uutta profilointia. Kristillisdemokraattien mielestä tärkeää on, että aiheesta tehdään perusteelliset vaikuttavuus- ja kustannusarvioinnit.

– Sairaalaverkkotyöryhmän virkamiesehdotus määrittää sairaalapalvelut pitkälle tulevaisuuteen ja uudistuksen toteutus jatkuisi seuraavalle vaalikaudelle saakka. Siksi on tärkeää, että uudistus käsitellään kaikkien puolueiden kesken parlamentaarisesti, KD:n kansanedustajat toteavat kannanotossaan.

KD eduskuntaryhmä on kokoontunut yksipäiväiseen talvikokoukseensa Helsingissä tänään. Kokouksessaan eduskuntaryhmä käy läpi kevään aikana annettavia hallituksen esityksiä ja maan taloustilannetta. Ryhmäpuheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Peter Östman sekä varapuheenjohtajina Päivi Räsänen ja Sari Tanus.

Ylös