Sirpa Pursiainen-Hautala jättää KD Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtajuuden – ”Haluan keskittyä tulevan vauvan tarpeisiin”

5.2.2024 klo 15:54 Henkilöt Kristiina Kunnas

Sirpa Pursiainen-Hautala on saamassa lapsen. – Siksi jätän valtuustoryhmän puheenjohtajuuden seuraavan kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen. Perheenlisäyksen takana on pitkä odotus, Pursiainen-Hautala kertoo.

Sirpa Pursiainen-Hautala hoitaa puheenjohtajana Kristillisdemokraattien Tampereen valtuustoryhmää 19. helmikuuta pidettävään kaupunginvaltuuston kokoukseen asti.

– Pois jäämisen syynä on tuleva perheenlisäys, Pursiainen-Hautala kertoo.

– Olemme ollut naimisissa vuodesta 2017 lähtien. Nyt pitkän odotuksen ja monien rukousten jälkeen olemme saamassa vauvan huhtikuussa, hän toteaa kiitollisena.

– Perhepoliittisen puolueen jäsenenä haluan ensimmäisenä vuotena keskittyä ensisijaisesti tulevan vauvan tarpeisiin, Pursiainen-Hautala sanoo.

Perhepoliittisen puolueen jäsenenä haluan ensimmäisenä vuotena keskittyä ensisijaisesti tulevan vauvan tarpeisiin. – Sirpa Pursiainen-Hautala

Koalitioryhmien valtuuston puheenjohtajilla on kokoukset joka maanantai ja perjantai. Muut luottamustoimet Pursiainen-Hautala aikoo hoitaa tulevan vanhempainvapaan aikana. Puheenjohtajaksi nousee varapuheenjohtajana toiminut Sari Tanus, Pirkanmaan KD-kansanedustaja.

Sirpa Pursiainen-Hautala on ottanut käyttöön yhdistelmänimen. Hän suunnittelee kevään aikatauluja vauvan hyvinvointi edellä.

– Tarkoituksena on osallistua aina mahdollisuuksien mukaan valtuuston ja aluevaltuuston kokouksiin. Hybridikokoukset ovat helppoja osallistumisen kannalta, mutta läsnäolokokouksiin tarvitsen lastenhoitajan, ellen saa lupaa ottaa vauvaa mukaan kokouksiin.

Alkuun vauva nukkuu vielä paljon.

– Silloin kun mummun ehtii olemaan vauvan kanssa kokoustilan ulkopuolella, on helppo välillä hypätä tarvittaessa vauvaa imettämään, Pursiainen-Hautala arvelee.

Sirpa Pursiainen-Hautala Tampereen raatihuoneella tammikuussa presidentti Sauli Niinistön vierailun aikaan.

Ylös