Presidentti Niinistö kiristyneestä työmarkkinatilanteesta: ”Ei merkittävää kasvua 16 vuoteen – mutta hurjaa velkaantumista”

7.2.2024 klo 17:08 Politiikka Kristiina Kunnas

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti kantaa kiristyneeseen työmarkkinatilanteeseen lehdistötilaisuudessaan valtiopäivien avajaisten jälkeen Eduskuntatalossa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö viittasi valtiopäivien avajaispuheessaan Suomen velkaantumiseen ja sanoi, että dynaaminen talous ja työelämän perusturva eivät ole toisiaan poissulkevia.

Häneltä kysyttiin heti lehdistötilaisuuden aluksi, miten hän kommentoi kiristynyttä työmarkkinatilannetta.

Tässä ovat ihan kylmät numerot takana. Luvut eivät vain ole menneet perille. – Tasavallan presidentti Niinistö

– Tässä ovat ihan kylmät numerot takana, presidentti Niinistö totesi viitaten puheeseensa.

– Meillä ei ole 16 vuoteen ollut merkittävää kasvua. Meillä on ollut kuudentoista vuoden aikana hurjaa velkaantumista. Ne eivät ole tulkinnanvaraisia lukuja, vaan ne ovat faktaa.

– Luvut eivät vain ole menneet perille, presidentti Niinistö totesi.

– En esitä väitettä, että dynaaminen talous ja työelämän turva olisi mikään helppo yhtälö. Minä olen sanonut, että pitää päättää, että ne ovat yhtä aikaa voimassa, ja sen jälkeen lähteä hakemaan, miten se tehdään, Niinistö lopetti.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi virkakautensa viimeiset valtiopäivät. Sankka joukko toimittajia ja kuvaajia osallistui lehdistötilaisuuteen. – Puheeni pitämiseen suhtauduin samoin kuin ensimmäiseen puheeseeni 12 vuotta sitten. En näissä tunteile, hän vastasi miltä nyt tuntuu -urheilukysymykseen. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös