”Onnea ja siunausta Alexander Stubbille” – Mika Poutala kertoo, että kristillisdemokraatit odottaa innolla yhteistyötä uuden presidentin kanssa

13.2.2024 klo 15:05 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Mika Poutala piti kristillisdemokraattien ryhmäpuheenvuoron valtiopäivien avajaiskeskustelussa eduskunnassa.

Poutala siteerasi väistyvän presidentin Sauli Niinistön viime viikolla eduskunnassa pitämää puhetta, jossa Niinistö totesi, että Suomessa ei ole ollut merkittävää talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samaan aikaan vakava velkaantuminen on kuitenkin jatkunut.

– Nyt on löydyttävä rohkeus ja vastuullisuus tehdä hallitusohjelman mukaisia työelämän ja sosiaaliturvan uudistuksia. Perääntyminen olisi vastuutonta, Poutala sanoi.

Hän muistutti, että kansantalouden ytimen muodostavat yritykset. Tilastojen mukaan noin 25 000 vientiyritystä vastasi 81,5 miljardin viennistä vuonna 2022.

– Kun pelkästään valtion budjetti on samaa kokoluokkaa, jokainen ymmärtää, että Suomen talous hengittää aivan liian pienillä keuhkoilla. Suomi tarvitsee paljon enemmän vientiyrittäjiä ja -yrityksiä.

– Kristillisdemokraatit tekevät kaikkensa, että vientiyritysten perustamisessa Suomeen olisi edelleen järkeä. Haluamme myös varmistaa, että yritysten on kannattavaa pysyä Suomessa jatkossakin. Toivottavasti myös ulkomailta saapuisi lisää työllistäjiä Suomeen.

Talouden vaudittamiseksi Poutala nosti esiin kristillisdemokraattien keskeisiä tavoitteita:

– Tarvitaan  rakenteellisia työelämäuudistuksia, jotta pystymme huolehtimaan maamme kilpailukyvystä, luomaan uusia työpaikkoja sekä vahvistamaan julkista taloutta. Uudistukset eivät ole ketään vastaan, vaan sen puolesta, että Suomi pärjää jatkossakin.

Hallituksen ajamista hankkeista monissa on kyse sellaisista työelämäuudistuksista, jotka muissa Pohjoismaissa on jo toteutettu.

– On selvää, että Suomi tulee tässä kisassa muiden perässä. Olisi maamme kannalta kohtalokasta jäädä entistä enemmän muista jälkeen. Toistan presidentti Niinistön viime viikon toteamuksen siitä, etteivät dynaaminen talous ja työelämän perusturva ole toisiaan poissulkevia, Poutala totesi.

Valtiopäivät avattiin kirjaimellisestikin hyisen tuulisessa ja kylmässä säässä. Poutalan mukaan hallitus lähtee vaikeista lähtökohdista varmistamaan Suomen hyvinvointia ja parempaa tulevaisuutta.

Hyisessä ja tuulisessa ajassa hän löysi positiivisen valopilkun presidentinvaaleista, jotka olivat ”vapaat ja hyvähenkiset.”

– Haluankin Kristillisdemokraattien puolesta toivottaa lämpimästi onnea ja siunausta pian maamme päämiehen virkaan astuvalle Alexander Stubbille. Odotamme yhteistyötä uuden presidentin kanssa innolla. Samalla myös kiitämme presidentti Sauli Niinistöä hänen erinomaisesta työstään isänmaamme parhaaksi.

Ylös