”Stubbista tulossa Suomen 13. tasavallan presidentti” – Ylen ennuste saapui klo 20.55, Haavisto onnitteli jo Stubbin

11.2.2024 klo 21:20 Politiikka Kristiina Kunnas

Alexander Stubb on nousemassa Suomen 13. tasavallan presidentiksi. Kisasta tuli tiukka, ja voittomarginaali jää melko pieneksi.

Ylen ennuste saapui klo 20.55 ja vahvisti sen, jota vaali-illassa, mediassa sekä valvojaisissa jo uumoiltiin: Alexander Stubb noussee Suomen 13. presidentiksi. Hänen ääniosuudekseen ennustettiin 51,4 ja Pekka Haaviston osuudeksi 48,6 prosenttia.

Helsingin kaupungintalolla nähtiin onnittelukättely. Tiukan mutta kunnioittavan kisan käyneistä ehdokkaista toinen saa hiukan yli puolet äänistä. Pekka Haavisto onnitteli Alexander Stubbin.

– Tämä on suuri kunnia. Tasavallan presidentin tehtävä on ihmistä suurempi. Meillä oli hieno kampanja Pekan ja seitsemän muun ehdokkaan kanssa, Stubb vastasi Ylen haastattelussa.

– Olo on rauhallinen, maltillinen ja nöyrä, mutta samalla äärettömän kiitollinen, Stubb jatkoi.

Presidenttikisan kakkoseksi jäänyt, kolmatta kertaa ehdolla ollut Haavisto samaten kiitteli hyvää kampanjaa ja kaikkia ehdokaskollegoita.

Ehdokkaana ollut Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah onnitteli välittömästi Stubbia whatsapp-viestillä.

Juuri laitoin Alexille onnittelun ja siunauksen toivotuksen. – ehdokaskollega Sari Essayah

– Juuri laitoin Alexille onnittelun ja siunauksen toivotuksen, Essayah kertoi KD-Lehdelle.’

– Seuraan vaali-iltaa kotosalla – tämä on ensimmäinen kokonainen viikonloppu kotona moneen kuukauteen, mikäli joulun seutua ei lasket, Essayah tunnusti.

Alexander Stubb saapumassa Helsingin kaupungintalolle Kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokon kanssa. (Kuva Kristiina Kunnas)

Pekka Haavisto tulossa Helsingin kaupungintalolle ja median eteen ennakkoäänten tulon jälkeen. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös