Pääkirjoitus: Äänestäjä ihmeen tekijänä

28.5.2024 klo 11:22 Pääkirjoitukset Kristiina Kunnas

Eurovaaleissa suomalaiset ovat olleet kaikkein laiskimpia lähtemään vaaliuurnille.

Jos KD:n ehdokkaat keräisivät näissä vaaleissa saman äänimäärän kuin vaikkapa viime eduskuntavaaleissa, aukeaisi paikka Euroopan parlamenttiin mitä todennäköisimmin.

Me äänestäjät voimme siis olla ihmeen tekijöitä. Se riittää, että äänestämme.

Jos gallupit lupaavat paikkaa KD:n ja Liike Nytin tekniselle vaaliliitolle, saattaa joku ajatella, ettei äänestää tarvitse. Jos taas paikkaa ei ennusteissa ole luvassa, ajattelee toinen, ettei maksa vaivaa lähteä äänestämään.

Heitetään gallupit roskikseen ja pessimismi pihan perälle. Kannustetaan toisemme iloiseen vaalitunnelmaan. Pidetään kiinni siitä, että emme jätä äänestämättä. Kun kevät lopulta tuli takatalvien jälkeen, kuoriutuivat ehdokkaat palttoistaan kampanjoimaan kaduille, toreilla ja tietenkin someen. Kampanja-alue on laaja, koko Suomi, sillä näissä vaaleissa saa äänestää ketä tahansa ehdokasta, olipa hänen kotikuntansa mikä tahansa.

Heitetään gallupit roskikseen ja pessimismi pihan perälle. Kannustetaan toisemme iloiseen vaalitunnelmaan. Pidetään kiinni siitä, että emme jätä äänestämättä.

25 vuotta sitten Eija-Riitta Korhola oli politiikan ulkopuolelta tullut, melko tuntematon ehdokas. Hän kiersi ahkerasti ympäri Suomen, hänen vaalitilaisuuksissaan lyötiin kolikoita, ja hän herätti huomiota. Paikka tuli!

2009 Sari Essayah teki tehokkaan vaalityön eri puolilla maata. Paikka Euroopan parlamenttiin aukesi.

Kymmeneen vuoteen Kristillisdemokraateilla ei ole ollut omaa meppiä. Nyt jos koskaan sitä kaivattaisiin. Euroopan turvallisuustilanne on ratkaisevasti muuttunut. Suomen taloustilanne on heikentynyt merkittävästi. Tarvitsemme järjen ääntä niin Arkadianmäellä kuin myös Brysselissä ja Strasbourgissa.

Mitä ajattelit tehdä asian eteen?

Haluatko olla tekemässä ihmettä? Anna siis äänesi joko ennakkoäänestyksen aikaan 29.5.–4.6. tai varsinaisena vaalipäivänä 9. kesäkuuta.

kirjoittaja on KD-Lehden ja kdlehti.fi-verkkolehden päätoimittaja
[email protected]

Pääkirjoituskuva, Kriske

Kristiina Kunnas (Kuva Jani Laukkanen)

Ylös