Peter Östman: ”Haluan nostaa arvolisäverovelvollisuuden alarajaa – Työpaikat syntyneet 2000-luvulla pk-yrityksiin”

8.6.2024 klo 16:46 Politiikka Kristiina Kunnas

Hallituspuolueiden edustajat haluaisivat nostaa alv:n alarajaa ja siten helpottaa uusien yrittäjien toimintaa. – Tämä on kriittinen kysymys pienyrityksille, perustelee KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja eduskunnan verojaoston jäsen Peter Östman.

Verojaosto käsittelee tällä hetkellä arvonlisäverovelvollisuuden uutta alarajaa.

– Me verojaoston hallituspuolueiden edustajat ehdotamme, että uusi alv-alaraja olisi 20 000 euroa hallituksen esityksen 15 000 euron sijaan, kertoo Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Muut verojaoston hallituspuolueiden edustajat ovat kokoomuksen Ville Valkonen ja Janne Heikkinen, perussuomalaisten Ville Vähämäki ja Sami Savio sekä RKP:n Otto Andersson.

Me verojaoston hallituspuolueiden edustajat ehdotamme, että uusi alv-alaraja olisi 20 000 euroa hallituksen esityksen 15 000 euron sijaan. – Peter Östman

Verojaoston puheenjohtaja Valkonen muistuttaa pienyrittäjyyden elintärkeydestä Suomelle. Hänen mielestään yrittämisen helppoudesta on pidettävä huolta.

– Nimenomaan siitä on kysymys, muistuttaa Peter Östman.

– Juuri pienyrityksille tämä arvonlisäveron alarajan nosto on elintärkeä kysymys, hän jatkaa.

– Tällä vuosituhannella eli 2000-luvulla pienet ja keskisuuret yritykset ovat olleet ne, joihin uudet työpaikat Suomessa ovat syntyneet.

 

Ylös