Alkoholi tappaa

6.12.2014 klo 12:15 Uutiset

Lähestulkoon Suomen ikäinen Ilmari Koppinen, 96, on intohimoinen raittiuden puolestapuhuja.

Koppinen, joka on myös aktiivinen kristillisdemokraatti, sanoo alkoholikiinnostuksensa syntyneen tiedollisesta mielenkiinnosta. Lisäksi hän halusi tieteellisesti selvittää, mikä alkoholista oikein tekee niin vetovoimaisen ja tuhoisan aineen, ei pelkästään Suomessa, vaan myös maailmanlaajuisesti.

Kansallista ja kansainvälistä alkoholitutkimusta aktiivisesti seuraavalla Koppisella onkin selkeä näkemys alkoholista ja sen käytöstä.

– Kyse on yksiselitteisesti myrkystä ja maailman tappavimmasta huumeesta, jolla ei ole mitään myönteisiä vaikutuksia. Se tuhoaa sekä käyttäjänsä että tämän terveyden.

– Lisäksi kyse on jättiläismäisestä liiketoiminnasta, joka ulottaa rahan voimalla lonkeronsa kaikkialle; niin urheiluun, nuorisoon, tiedotusvälineisiin kuin poliittiseen päätöksentekoon.

Kuten tupakan kohdalla jo on käynyt, myös alkoholiteollisuus on alkanut levittäytyä yhä enemmän kehitysmaihin.Eurooppahan jo onkin maailman juopoin maanosa suhteessa väestömäärään. Kulutuksemme on puolet maailman kaikesta alkoholista, vaikka asukaslukumme on vain 1/8.

 

 

Ylös