Maakuntagallupit lupaavat hyvää KD:lle

30.12.2014 klo 10:22 Uutiset Samuli Rissanen

Keskusta loistaa ja Kokoomus vajoaa maakuntagallupeissa, mutta Kristillisdemokraatitkin näyttävät pitävän pintansa, ainakin Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Kristillisdemokraatit saisivat nyt Pirkanmaalta viiden prosentin kannatuksen, joka takaisi edelleen kansanedustajapaikan. Verrattuna neljän vuoden takaisin eduskuntavaaleihin puolueen kannatus on pysynyt ennallaan. Myös puolueuskollisuus on vahvaa: Yhdeksän kymmenestä KD:ta viime eduskuntavaaleissa kannattaneista äänestäisi puoluetta nytkin.

Keski-Suomessa Kristillisdemokraattien kannatus (6,7%) on selvästi vahvempaa kuin koko maassa. Puolue näyttää myös toipuvan ex-kansanedustaja Toimi Kankaanniemen loikasta hyvää vauhtia. Perussuomalaisten kannatus on sen sijaan laskenut Keski-Suomessakin. KD:n järjestöpäällikkö Mikko Rekimiehen mukaan gallupin perusteella KD:lla on Keski-Suomessakin mahdollisuus kansanedustajapaikkaan. Positiivisia yllätyksiä saattaa olla luvassa muuallakin.

– Lapissa meillä on historiallinen vaaliliitotilanne, mikä antaa mahdollisuuksia. Lisäksi pariin piiriin yritetään vielä vaaliliittoja, hän kertoo. Etukäteen vahvoiksi piireiksi hän mainitsee Kaakkois-Suomen, Vaasan ja Hämeen sekä Sari Essayah’n ehdokkuudesta piristyneen Savo-Karjalan.

Rekimiehen mukaan hyvällä ehdokasasettelulla ja erinomaisella vaalityöllä puolueella on kaikki mahdollisuudet 6-10 paikkaan.

Ylös